scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Балчик – невероятно място за почивка!

Балчик – невероятно място за почивка!

Вероятно хората, които идват от западните части на България, не са много запознати с него. Не е най-известното място за лятна почивка и денонощни купони, но за туристите, които се интересуват от история, култура и изкуство Балчик има много какво да покаже. Смята се, че Балчик е един от най-древните европейски градове, създаден преди около 2600 години. Курортът се намира в непосредствена близост до Албена и Кранево.

Балчик има голяма популярност сред туристите, както със своите плажове, така и с историческите места, които може да посетите докато сте там. А някога да сте чували за двореца в Балчик? Ако пък по някаква случайност не сте, този дворец е построен на румънската кралица Мария за нейна лятна резиденция по време на окупацията на Добруджа 1917-1940 г. След освобождението е създадена и ботаническа градина от академик Даки Йорданов, като днес ботаническата градина има най-голямата колекция сукуленти и кактуси на Балканите и Източна Европа.

Интересувате се от нещо също толкова интересно, колкото двореца?
Балчик може да ви предложи и възрожденска църква „Св. Николай Мирликийски“, построена през 1848 с килийно училище, а срещу тях има стара фурна. Може да видите и средновековни крепостни стени в квартал Васил Левски, като археологически паметник с национално значение. Балчик може да се окаже отличното място за почивка за вас не само заради богатата си история, красивите плажове и страхотните места за разглеждане.

На фона на всичко това, цените са изключително ниски, като може да си намерите самостоятелна стая за 15 лв на човек. Естествено винаги е добре да пътуваш с приятели, но ако търсите самостоятелен отдих и почивка, Балчик може да ви предложи това на страхотни цени. Още по-учудващото за всички туристи е, че може да намерите стая дори в хотел за същата цена. Балчик може да не е най-големият почивен курорт на нашето Черноморие, но ако искате да отидете ще трябва да си направите резервация, колкото се може по-рано. Местата бързо се изчерпват.

Моето семейство вече няколко години прави следната схема за лятна ваканция. В края на Май и до средата на Юни посещаваме южната ни съседка, понеже семейната почивка в Гърция през това време е най-изгодна, температурите са нормални и не е толкова претъпкано в началото на сезона. Резервация за къмпинг или хотели в Гърция правим още през януари, за да сме спокойни и да хванем по-изгодни цени. След тази ранна резервация за почивка в Гърция следващата ни цел е септемврийска почивка на нашето Черноморие.

През това лято /2017/ бяхме на къмпинг в Шкорпиловци, а през 2016 в Балчик.

Leave a Reply

Back to top