scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да изберете фирма за ремонт на покриви

Как да изберете фирма за ремонт на покриви

Предполагам че на всички ви прави впечатление, че на всяко дърво или стълб има закачена хартиена обява с надпис „Ремонт на покриви“.

Всяка една сграда, колкото и добре да е построена, идва време в което започват да се появяват проблеми.

Тези проблеми най-често са течове от покрива. И това е съвсем нормално, тъй като покрива на всяка една сграда е подложен целогодишно на ударите на времето и атмосферните условия и влияния.
Всеки един собственик на сграда е длъжен периодично да съблюдава тавана за проблеми. Ако забележите такъв проблем е добре веднага или при първа възможност да отделите средства заремонт на покрив.

Качествен ремонт на вашия покрив е необходимо да се направи веднага след като забележите даден проблем, пък бил той и малък.

Но какво да очакваме от фирмите изпълнители и дали не са самозвани пишман майстори. Дали имат нужната техника, оборудване и инструменти за ремонтните дейности? Дали няма да ни измамят с цената. Дали след тяхната намеса, няма да стане по-зле и първия дъжд да съсипе интериора в дома ни? Дават ли гаранция за новия покрив или не?

Всички тези въпроси измъчват всеки собстеник на къща или съсобственик в жилищна сграда, където има теч, спукани и течащи керемиди, счупени улуци и т.н. Моят съвет е да не се доверявате на сляпо, а да проучите повечето фирми като попитате собствениците на жилища, които веча са минали по този път с отремонтирането на покрив.

ремонтиране на покрива

Аз например мога да споделя една история с мои роднини, които имаха проблем с покрива. Ще се опитам да разкажа накратко историята им. Тяхната грешка беше, че не проучиха изпълнителите. Така наречените майстори не бяха фирма а просто няколко загоряли мургави младежа, които се наеха да свършат работата. В последствие, точно когато разпокриха покрива се оказа, че цената им е друга. Разбирайте двойно по-голяма. Моите роднини вече бяха поставени на колене и приеха това уславие. В противен случай покрива им оставеш открит и при първия дъжд щеше да стане потоп.

Бригадата си свърши работата и си замина. Но какво учудване сполетя моите близки, когато разбраха, че самозванците не са си направили труда да свалят и изхвърлят счупените керемиди от покрива, а са ги хвърляли директно в един от комините. Това беше върха на наглостта. Сега имат напълно запушен и нафункционален комин и счупена камина. Тези самозвани майстори и техния ремонт на покрива струваше много много скъпо. Естествено телефона им вече е друг и никой не може да ги намери. Дълго се чудих, как са могли така да сбъркат но това ще им бъде за поука.

В България фирмите, които ще Ви предложат услугата ремонт на покриви са много и за Вас е от изключително значение да се спрете на фирма – професионалист. Нишата по мое мнение е много конкурентна, въпреки че истински добрите и доказани фирми се броят на пръсти.

Ако намерите професионалисти те най-вероятно ще ви предложат освен услугите по ремонтиране на покрива, ремонт на фасади на сгради, хидроизолация и саниране, ремонт на комини и тенекеджийски услуги.

Leave a Reply

Back to top