Как да изберете фирма за ремонт на покриви

Фирма за ремонт на покриви

Предполагам че на всички ви прави впечатление, че на всяко дърво или стълб има закачена хартиена обява с надпис „Ремонт на покриви“.

Всяка една сграда, колкото и добре да е построена, идва време в което започват да се появяват проблеми.

Тези проблеми най-често са течове от покрива. И това е съвсем нормално, тъй като покрива на всяка една сграда е подложен целогодишно на ударите на времето и атмосферните условия и влияния.
Всеки един собственик на сграда е длъжен периодично да съблюдава тавана за проблеми. Ако забележите такъв проблем е добре веднага или при първа възможност да отделите средства заремонт на покрив.

Качествен ремонт на вашия покрив е необходимо да се направи веднага след като забележите даден проблем, пък бил той и малък.

Но какво да очакваме от фирмите изпълнители и дали не са самозвани пишман майстори. Дали имат нужната техника, оборудване и инструменти за ремонтните дейности? Дали няма да ни измамят с цената. Дали след тяхната намеса, няма да стане по-зле и първия дъжд да съсипе интериора в дома ни? Дават ли гаранция за новия покрив или не?

Всички тези въпроси измъчват всеки собстеник на къща или съсобственик в жилищна сграда, където има теч, спукани и течащи керемиди, счупени улуци и т.н. Моят съвет е да не се доверявате на сляпо, а да проучите повечето фирми като попитате собствениците на жилища, които веча са минали по този път с отремонтирането на покрив.

ремонтиране на покрива

Аз например мога да споделя една история с мои роднини, които имаха проблем с покрива. Ще се опитам да разкажа накратко историята им. Тяхната грешка беше, че не проучиха изпълнителите. Така наречените майстори не бяха фирма а просто няколко загоряли мургави младежа, които се наеха да свършат работата. В последствие, точно когато разпокриха покрива се оказа, че цената им е друга. Разбирайте двойно по-голяма. Моите роднини вече бяха поставени на колене и приеха това уславие. В противен случай покрива им оставеш открит и при първия дъжд щеше да стане потоп.

Бригадата си свърши работата и си замина. Но какво учудване сполетя моите близки, когато разбраха, че самозванците не са си направили труда да свалят и изхвърлят счупените керемиди от покрива, а са ги хвърляли директно в един от комините. Това беше върха на наглостта. Сега имат напълно запушен и нафункционален комин и счупена камина. Тези самозвани майстори и техния ремонт на покрива струваше много много скъпо. Естествено телефона им вече е друг и никой не може да ги намери. Дълго се чудих, как са могли така да сбъркат но това ще им бъде за поука.

В България фирмите, които ще Ви предложат услугата ремонт на покриви са много и за Вас е от изключително значение да се спрете на фирма – професионалист. Нишата по мое мнение е много конкурентна, въпреки че истински добрите и доказани фирми се броят на пръсти.

Ако намерите професионалисти те най-вероятно ще ви предложат освен услугите по ремонтиране на покрива, ремонт на фасади на сгради, хидроизолация и саниране, ремонт на комини и тенекеджийски услуги.

Leave a Reply