scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Защо Кейт Бланшет облече стари дрехи за филмовия фестивал във Венеция

Защо Кейт Бланшет облече стари дрехи за филмовия фестивал във Венеция

Бавно, но сигурно виждаме интересна тенденция на червения килим: кръгова мода. По-рано тази година комисията на BAFTA помоли присъстващите да облекат носени дрехи, в опит да подкрепят устойчивата мода.

Макар че това може да не изглежда като голяма работа, това е нещо важно за дизайнерите, които се надпреварват да накарат знаменитостите да носят най-новите им творения на големи събития. Например Никол Кидман получи 2 милиона долара, за да облече рокля на Dior на Оскарите през 1997 г.

Сега обаче Кейт Бланшет изглежда е в челните редици на новото течение за устойчива мода, благодарение на някои важни решение при избора на тоалети за филмовия фестивал във Венеция, на който тя е председател на журито тази година.

Вместо да носи нови дрехи направо от модния подиум, актрисата реши просто да облече някои от старите си дизайнерски рокли, в които преди това е била снимана на други събития на червения килим, като по този начин и придаде още по-голямо въздействие.

Те включват блестящ син тоалет на Естебан Кортазар, който тя носеше по време на първата вечер. Същият тоалет преди беше носила на премиерата на британския си филм Карол през 2015 г.

Кейт също избра да облече бродиран топ на Alexander McQueen, който за първи път носеше на BAFTA през 2016 г. Тогава тя го комбинира с черна пола, а този път смени полата с панталон.

В опит да поясни избора на актрисата, нейната стилистка Елизабет Стюард написа в Instagram: „Шик е да се повтори“.

Защо Кейт Бланшет облече стари дрехи за филмовия фестивал във Венеция

Тя написа още, че Кейт “е решила да облече отново някои от най-съкровените си тоалети на тазгодишния филмов фестивал във Венеция, като тоалета на Естебан Кортазар. По думите й красивите дрехи могат да се носят отново в името на устойчивостта!’

Тя добави в отделна публикация, че Кейт е „ангажирана с устойчивостта на червения килим. Един от начините е да се преработят минали емблематични тоалети!“

Снимка: Инстаграм @elizabethstewart1

Back to top