4 съвета за закупуване на туристическа дамска раница

дамска раница за път

Никой не си купува раница просто „ей така”. Обикновено дамите правят своя окончателен избор, базирайки се на няколко важни за тях фактора.

Първият е размерът на дамската раница.

Това е може би най-важният фактор при избора на раница за пътуване. Причините са няколко. Например, капацитетът на дамската чанта ще определи колко багаж може да се побере и съответно пренесе с нея. Друга причина, която трябва да се вземе под внимание е реалното количество багаж, което може да се побере в раницата. Размерът й ще предопредели до колко ще ви е полезна тя. Разбира се, тук трябва да се имат предвид и потребностите, както и колко багаж ще ви е необходим. Дали съответната избрана дамска раница за туризъм не е твърде голяма, нито пък прекалено малка.

Презрамки

Това е едно от нещата, на които дамите обръщат най-малко внимание, а всъщност е доста важно. Именно презрамките са тези, които определят до колко комфортна ще бъде дадена раница или пък колко неудобна ще е тя. Част от жените не обичат да пътуват с раница, заради напрежението в раменете и гърба, породено от неудобните презрамки и неправилното разпределение на тежестта. Този проблем има решение. Качествените модели имат подплата в презрамките, а те самите са поставени по такъв начин, че да разпределят тежестта към центъра, за да се намали напрежението в раменете и гърба, както и „убиването”, причинено от твърдите и неудобни презрамки на по-нискокачествените продукти.

Подплатените презрамки значително повишават комфорта, а наличието на каишка между тях спомага за равномерно разпространение на теглото. Някои туристически дамски раници, разполагат и с дръжка за ръчно носене. По принцип не е от значение, освен в случаите, когато се налага да свалите раницата от гърба си. Тогава наличието на ръчна дръжка е от голяма полза.

Отделенията в чантата

Отделенията в дамската чанта са от значение, тъй като с тяхната помощ, багажа ще бъде по-организиран. Не е препоръчително използването на раница само с едно общо отделение, тъй като в повечето случаи не може да се използва максимално наличното пространство. Чрез наличието на отделения, обаче, реда в раницата е гарантиран.

Например би било практично наличието на няколко отделения за важните неща в чантата: за документи, аксесоари, ключове и телефон. Практично е да има отделение за дамски неща от първа необходимост като козметика, включмаща червило, грим, сенки и други. Отделение за слънчеви очила и дреболии като шалче и други модни аксесоари, отделен джоб за лаптоп/таблет (ако използвате такива при пътуванията си) и основно, по-голямо отделение, където да поставите по-големите си вещи.

Достъпност

Дори и да има отделения в избраната раница, това не е гаранция за удобство. Ако те не са достатъчно лесно достъпни, по-скоро биха предизвикали забавяне при достигането до определени вещи. За разлика от пътническия куфар, тук може да постигнете чудесно подреждане, така че е необходимо избраната туристическа дамска чанта да може да се организира лесно и багажа от нея да се разопакова също лесно.

Leave a Reply