scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Семейства и серии лаптопи

Семейства и серии лаптопи

За да имате едно на ум, когато търсите лаптоп преди да започнем описването на интересуващите ни модели устройства, ще споменем, че много съвременни лаптопи се внасят не чрез официалните дилъри на дадените фирми производителки, а по сивия начин. Това става основно от Америка. Обърнете особено внимание на този факт, защото качеството на сивите лаптопи, обикновено, е по-лошо от това на официалните машини. При това сервиза на тези персонални компютри е на много ниско ниво, а гаранциите не съответстват на общоприетите. С една дума има съвсем реален риск да попаднете на некачествен нов лаптоп, който да ви разочарова въпреки солидното има не фирмата производител, която стои зад логото и бранда.

Марки съвременни лаптопи

Ще споменем мимоходом, че всеки производител се придържа към собствена класификация на произвежданите от него модели лаптопи, създавайки по този начин семейства и серии. В нашата статия ще разгледаме няколко от предлаганите на родния пазар производители и марките, които те предлагат.

Лаптопи Toshiba

Тази марка, завоювала доверието на клиентите си с надеждността и качественото изображение на екраните си до скоро имаше пет семейства; Ще споменем по няколко думи за всяка група продукти:
Satellite – най-многочислената и популярна серия домашни и мултимедийни лаптопи;
Satellite Pro – сравнително достъпни компютри за бизнеса;
Tecra – лаптопи бизнес клас, добре защитени и снабдени с всевъзможни служебни функции;
Portege – ултрапортативни и таблетни устройства;
Qosmio – високотехнологични мултимедийни машини, за предназначени за големи натоварвания и супер производителност.

Лаптопи Dell

Лаптопи от американската фирма Dell – тази марка е добре известна на българския потребител, а продукцията и относително уважавана на нашия пазар.
Серията Inspirion – най-често се препоръчва за ползване предимно в домашни условия или малки офиси със стандартно натоварване;
Мобилни и технологични лаптопи от семейството Latitude е за корпоративни задачи и бизнес;
Лаптопи от семейството Precision – също така високопроизводителни лаптопи за сериозни натоварвания и интензивна работа.

Лаптопи Fujitsu-Siemens

Произвеждани от съвместната японо-немска компания станаха известни благодарение на семейството си предназначено за професионалисти от различни области.
Моделите от серията Amilo са предимно за домашно ползване, а Amilo Pro за офиса. В основата си това семейство се гордее с ултра компактните си лаптопи.
LifeBook, чиито модели често са снабдени с изключително издръжливи батерии, гарантиращи от 6 до 8 часа автономна работа са подходящи за бизнесмени, непрестанно в движение;

Лаптопи Lenovo

тук очаквайте скоро подробна информация

За ресурсоемки графични и мултимедийни задачи е добре да имате представител на серията Celsius, които се славят като едни от най-здравите машини.

Разбира се хайенд техниката от висок клас винаги е била и винаги ще бъде финансово непосилна за обикновения потребител. И по тази причина са създадени бюджетните класове мобилни компютри, които са по джоба на всеки юзер или малка фирма. Много често обаче напреднали потребители и професоналисти с по-големи изисквания имат нужда от качествен, надежден и мощен ноутбук, без да имат добра финансова подкрепа. В такива случаи най-удачно би било закуруването на лаптоп втора употреба.

Вариантите за покупка на употребявана техника са много. Както се досещате най-рисковия вариант е закупуване от познат, частно лице, заложна къща или някой сив начин. Препоръчително е да се обърнете към фирма за компютри и лаптопи втора употреба, или от официалните вносители, които често предлагат рефърбишед и обновена компютърна техника с намалена цена.

Leave a Reply

Back to top