scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Безжична клавиатура Logitech K800

Безжична клавиатура Logitech K800

Много от нас остават зад екрана на компютъра до доста късно, по свое желание или не. Едно от най-важните неща за качествената и удобна работа, е клавиатурата и имайки това предвид производителите днес създават модели с какви ли не аксесоари към тях, какви ли не допълнения, само и само те да бъдат максимално търсени заради комфорта, който предлагат.

В този материал ще разгледаме клавиатурата Logitech K800, която определено си заслужава внимание.
До този момент компанията Logitech създаде няколко светещи клавиатури, включително оригиналната Illuminated Keyboard. Днес ще разгледаме един много интересен модел от тази серия – Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800.

Безжична клавиатура Logitech K800

В кутията, в която се продава има книга с инструкции и всякакви рекламни брошури, а отделно е опакован Logitech Unifying, USB удължител за приемника и кабел с интерфейс micro-USB, който се използва за зареждане на устройството. Клавиатурата е съвместима с Windows XP, Windows Vista, Windows 7, 8, 8.1, най-новият Windows 10 и Mac OS.

Не може да се твърди, че дизайнът на Logitech K800 поразява с оригиналност и нестандартност. На пръв поглед това е една съвсем стандартна клавиатура-няма нищо особено в дизайна й, което да я отличава, но всички разлики се появяват постепенно в процеса на работа.

Копчетата на клавиатурата са от приятна на допир пластмаса и са на достатъчно голямо разстояние едно от друго. Индикаторът за заряда свети само при включена клавиатура, след което изгасва, явно, за да се спести енергия. Индикаторите [Num Lock], [Scroll Lock] липсват в този модел, а [Caps Lock] има индикатор непосредствено на самия бутон, в лявата горна част. Вместо бутон за използване на меню с опции, се използва [Fn].

Над блока с бутоните има четири копчета, сред които този за включване на калкулатор, управление на силата на звука, както и [Mute]. На обратната страна на клавиатурата може да се види само логото на компанията производител, както и приспособлението за регулиране на наклона.

Писането на текст с модела без съмнение е едно от най-удобните, които сме срещали. Всички бутони са разположени на достатъчно голямо разстояние, за да бъде работата с тях бърза и лесна. Приятни са на допир, което допълнително засилва положителните качества на модела. Дори след продължителна работа пръстите на потребителя не се изморяват.

Още един характерен момент е формата на бутоните. Тя е реализирана не само от дизайнерска гледна точка, но и от ергономична. В компанията бутоните се наричат Incurve Keys и това означава, че имат плавна форма, на което се дължи и фактът, че пръстите на потребителя не се изморяват лесно при работа с клавиатурата.

logitech k800

Поддържа се режим Plug and Play, без да е необходимо използването на драйвъри. Както вече стана ясно клавиатурата е съвместима и работи напълно коректно както с морално остарелия Windows XP, така и с последната версия на Windows 10, а също и с Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

Инсталирането на драйвъри, макар и не задължително, определено е препоръчително, за да получите достъп до много интересни услуги, някои от които предстои да опишем.

В приложението “Инструменти” на потребителя е дадена възможност да получи информация за версиите на програмата SetPoint, версиите на установения драйвър, достъпът до поддръжките, освен това е възможно инсталирането и на драйвър за устройства, работещи през PS/2 порт. Тук може да се провери обновлението на програмите или настройките, външните устройства да се включат към приемника Unifying в програмата SetPoint.

Разделът “Моята клавиатура” позволява кастъмизирането на функциите на допълнителните бутони и по-точно на единствения допълнителен бутон-който включва калкулатора.

Разделът “Настройка на F бутона” позволява промяната на функции на шест от тринадесет функционални бутона-това са тези, които се активират при съвместно натискане заедно с [Fn]. Копчетата [Home], [E-mail], [Поиск], [Превключване на приложения] [Изключване на PC] и [Мултимедиен плеър].

Възможна е промяна и в настройките за осветлението на клавиатурата, които са общо три: включване на светлина при забелязване на ръце, включване на светлина само при начало на въвеждане на текст и изключване на осветлението.

Може да се каже, че Logitech отново са създали един качествен и полезен за потребителя продукт. Клавиатурата К800 е идеална за работа с компютър във всяко едно отношение, навсякъде и по всяко време. Толкова ни хареса, че дори предпочетохме да я свържем към един лаптоп в офиса и да заменим стандартната на преносимия компютър. Независимо от условията, моделът прави така, че потребителят да действа комфортно и без никакви притеснения.

Leave a Reply

Back to top