scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Гранитогрес в банята – гаранция за красота и дълготрайност

Гранитогрес в банята – гаранция за красота и дълготрайност

Едва ли има човек, който да обича да прави чести ремонти на баня. Всеки, който наскоро е правил, веднага ще потвърди, че това е голямо главоболие. Все пак от време на време на всеки му се налага да обновява и реновира жилището си, включително и банята. Ако ви е писнало да го правите твърде често, по-добре този път обмислете добре материалите, които ще използвате и се доверете на тези, които са с доказано качество и съответно – издръжливост. Гранитогресът е точно такъв.

Ако облицовате стените в банята с гранитогрес, ще се радвате дълго време на красив и стилен интериор, защото този материал е особено здрав. На пазара ще откриете разнообразие от модели – едноцветни, двуцветни или многоцветни предложения, от които човек просто се чуди кое да избере, тъй като дизайнерите са се постарали да ни впечатлят и да ни предложат толкова много оригинални идеи.

Плочките за баня, изработени от гранитогрес, са завидно издръжливи на износване. Тоест, те не променят цвета си, имат добра устойчивост към химикали и така почистването на банята става много по-бързо и лесно.

Освен всичко друго, ако заложите на гранитогрес в банята, вие ще намалите съществено риска от електрически удар, а това важи с много голяма сила за всички, които са инсталирали в банята електрически уреди, като например пералня или сушилня.

Този материал се предлага в разнообразие от текстури, което много улеснява всички ценители на красотата и естетиката. Така например, ако сте планирали да изградите новата си баня в рустик стил, то плочките от гранитогрес, имитиращи дърво, ще ви харесат много. В случай, че искате да решите банята в духа на Дзен, може да заложите на имитация на камък.

При инсталацията и самото лепене на гранитогрес за баня обаче е добре да не се пробвате сами, а да се доверите на майстор, който знае как да работи с този материал. При оставяне на неравности и въздух има опасност облицовката ви да се пукне, затова по-добре намерете професионалист.

Гранитогрес в банята – гаранция за красота и дълготрайност

Начина на залепване на гранитогреса чрез метода “гребен” е задължителен. Вида на лепилото за лепене на грес също е от основно значение, като може да се доверите на фирми като Baumit, Ceresit, Boro и други утвърдени марки, които произвеждат качествен теракол. За предпочитане е да се ползва флексово лепило, това е вид теракол, който съдържа фибри. Това допълнително заздравява междинния слой между плочката гранитогрес и основата отдолу. Желателно е преди полагане на плочките да грундирате основата. Ако не желаете да къртите старите плочки, може да залепите новите по метода плочка върху плочка. Тогава е задължително да грундирате със специален грунд, който може да откриете навсякъде. Това бяха няколко практични съвета от нас за вашата нова баня и плочките от гранитогрес, които сте избрали.

Друго важно нещо е фугирането на плочките. То трябва да се извърши внимателно и педантично. По този начин ще избегнете риска от протичане на вода или влага в съседите под вас. Фугирането на плочки гранитогрес в банята е желателно да се извърши с качествена фугираща смес на водещите фирми в бранша като италианската Mapei, или немските Baumit и Ceresit.

Желаем ви успех с новите плочки от гранитогрес за баня или други мокри помещения.

Back to top