scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Грижа за кожата през зимния сезон – козметика от Clarins и балансиран хранителен режим

Грижа за кожата през зимния сезон – козметика от Clarins и балансиран хранителен режим

Знаем добре, че през зимата кожата на лицето ни се нуждае от много повече грижа – студеното време навън не е никак щадящо към лицето ни. Хладният вятър и ниските температури се отразяват доста агресивно на кожата ни – ето защо е наистина важно да подходим отговорно и да доставим на лицето си онази грижа, от която се нуждае, за да ни радва с безупречен вид.

В днешната статия ще поговорим върху двата фактора, които безспорно ще се отразят страхотно на лицето ви – козметиката, която използвате, и храните, които избирате за своето дневно меню. От Clarins категорично познават най-застъпените кожни нужди и това със сигурност действа като насочващ механизъм при създаването на козметични колекции.

От друга страна, храненето действително е доста важно и се отразява не само върху състоянието на целия организъм отвътре, но и върху състоянието на кожата ни. Ето защо днес спираме вниманието си върху тези две предпоставки.

Защо е важно използването на качествена козметика като тази на Clarins?

Използването на качествена козметика е от изключително значение, когато говорим за грижа за лицето. Никак не е дотатъчно да полагаме ежедневни грижи, ако използваме продукти с недоказан произход на съставките или несъобразени с вида на собствената ни кожа. За щастие бихме могли да кажем, че от Clarins са се погрижили да предоставят наистина широка гама от продукти, които съдържат съставки с натурален и природен произход. Това е от съществено значение през зимата, когато кожата ни е подложена на прекомерно изсушаване от студения въздух.

Щадящите продукти са от изключително значение, както и съставките, които осигуряват съществена хидратация. През зимата кожата ни е далеч по-податлива на напукване – ето защо в никакъв случай не бива да пропускаме нанасянето на защитни лосиони и кремове, които да противодействат на прекомерно студения въздух.

Доброто почистване е нещо, от което кожата на лицето ни се нуждае през всеки ден от годината, независимо от сезона навън. Заложете на почистващи продукти за лице от Clarins– те подчиняват състава си на нетуални и билкови екстракти, което винаги е неимоверен плюс и водещ фактор при избора на подходяща козметика.

Спираме вниманието си и на храненето – консумирайте достатъчно вода и течности, включете в дневната си диета прием на достатъчно количество витамини, минерали и фибри под формата на зеленчуци и плодове. Такъв тип балансирано хранене ще се отрази повече от добре не само на начина, по който изглежда кожата ви, но и на цялостното здраве на организма ви. Никога не е излишно да се погрижим за здравето си, изглеждайки красиво.

Back to top