scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Какво можете да видите в Банско?

Какво можете да видите в Банско?

На ски в Банско

Ако кажем, че Банско е един от най-добрите ски курорти в България няма да сбъркаме.

Повечето туристи свързват България с най-големите ни ски курорти като Боровец, Пампорово, Банско, Чепеларе. Всички те са модерно оборудвани и предлагат модерни условия за ски. Освен отличните ски писти, снабдени с модерни съоръжения, всеки курорт ежегодно увеличава базата си за почивка. Откриват се нови хотели, ваканционни комплекси, СПА и апарт хотели с множество допълнителни услуги. За децата също са предвидени отлични условия – от детски градини и аниматори до детски ски училища.

Всичко това в пълна сила важи и за Банско. Зимният ни курорт е особено атрактивен за чуждите туристи, тъй като представлява прекрасно съчетание от високо класна техническа база, луксозни хотели, мек климат и превъзходни условия за отдих в планината.

Банско е и дестинацията, която се слави като любима за посрещане на Коледните празници в България.

Забележителности в Банско

Старинните къщи, калдъръмените улички, фолклорът, лъхащ от механи и кръчми в национален стил правят градчето не просто туристическа дестинация, но и уютно кътче, в което наистина да се отпуснете и почувствате у дома.

Ако сте в Банско, непременно трябва да посетите Иконната Изложба. Тя се намира в най-старата сграда в града – Рилския Метох, който е построен през 1749 г.

Историческият музей ще Ви покаже най-интересните исторически забележителности на Банско.

Къщата музей „Неофит Рилски“, където до 1811 г. е живял самият Неофит Рилски.

Коледни оферти за празниците в Банско

Историческият музей е друга открояваща се забележителност в града. Той е част от музейния комплекс “Банско”. Обхваща едни от най-значимите културно-исторически дадености на града.

Църквата „Света Троица“ също е една от най-атрактивните забележителности с нейната архитектура. Стенописите и дърворезбите в нея са типични за банската художествена школа.

В града има още много старинни къщи, датиращи от XVIII в., църкви и сгради, които ще Ви пренесат в миналото и ще се докоснете до част от историята от векове назад.

Коледни празници в планината

За любителите на зимната приказка Банско и останалите зимни курорти предлагат чудесен микс от хотелски лукс, български национален стил и автентична култура, чудесна природа и приветливо обслужване. Ако сте решили да посрещнете Коледа в България може да потърсите оферти за настаняване в някой сайт с почивки в намаления като този на Onfire.bg. Там ще откриете отлични цени за настаняване и винаги актуална информация за хотелите и условията там.

Leave a Reply

Back to top