scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Можем ли да спестяваме докато сме на почивка?

Можем ли да спестяваме докато сме на почивка?

Времената са трудни и всички говорят за световната криза и за липсата на пари. Има обаче няколко начина, с които можете да спестите разходи, дори от собствената си ваканция или почивка.

Ето няколко съвета от Rooms.bg за спестяване на пари по време на почивката.

1. Размяна на къщи

Отсядането в хотели може да бъде скъпо и да коства половината ви бюджет за ваканцията, затова сериозно се замислете за това да размените дома си с някого. Все повече хора се обръщат към този начин на почиване, което драстично намалява разходите им и им дава дори по-добро настаняване от хотелското. Има както компании така и интернет портали, чрез които можете да си уредите такава почивка – вие отсядате в нечия къща в Италия, а вашата предоставяте на семейство от Италия и така всички са доволни.

2. Бъдете гъвкави в избора на ваканционно място

Най-добрите оферти за евтини самолетни билети се намират, когато нямате нищо против да отидете където и да било. Много често авиокомпаниите предлагат добри цени за полети до различни точки на света и ако не държите да отидете на точно определено място по точно определено време, ще спестите доста разходи

3. Летете в средата на седмицата

За да спестите сериозна сума от полета винаги избирайте дни за пътуване като вторник или сряда, а не петък или уикендите. С това ще спестите поне една трета от цената на билетите.

4. Станете местен

Въпреки че все пак сте във ваканция, ще ви излезе много по-евтино, ако не си прекарвате времето като турист. Това не означава да пропускате местните атракции и забавления, а значи предпазливост по отношение на ресторантите и местата, съсредоточени в туристическите зони. Когато решите да хапвате със сигурност ще ви излезе по-скъпо, ако изберете ресторанти в тези зони. Просто попитайте някой местен къде се храни и отидете там, ще ви излезе по-евтино.

5. Търсете хотели на промоционална цена

Евтиното преспиване не винаги означава претъпкан хостел. Трябва просто добре да проучите офертите на хотелите в града и да резервирате стая по-отрано. Не отхвърляйте и опцията, която някои портали за настанявания и пътувания предлагат – пакетна цена за полет и хотел.

6. Потърсете нова дестинация в туристически каталог с почивки

Ако още нямате идея, къде да прекарате своята ваканция разгледайте някоя голям туристически каталог като Rooms.bg, bgvakancia.com, onfire.bg или големите световни портали като booking.com и trivago.bg и потърсете своята дестинация и хотел или къща за гости. Хубавото на такива портали е, че ви предлагат цялата информация на едно място само с подбрани и актуални оферти. Имате възможност да видите всяка оферта с детайлно описание, снимкова галерия, удобства в хотела, условия за настаняване с или без закуска, мнения от други потребители и т.н. В сайтове с почивки в намаление като vipoferta.bg, onfire.bg и visit.bg може да следите за актуални оферти на по-добри цени за настаняване в хотел за Коледните празници, за семейна ваканция или спа уикенд за двама. Всичко е в Интернет на няколко клика с мишката и само трябва да потърсите.

7. Проучети алтернативните начини за пътуване

Алтернативните начини за пътуване станаха много актуални през последните години и почти няма човек, който да не ги е ползвал. Потърсете в съответната държава или град, където ще пътувате дали има портали, предлагащи услуги като споделено пътуване, таксиметрови услуги като Uber, коли под наем с цени и условия и т.н.

И така грабвайте куфарите с багажа и хуквайте.

Leave a Reply

Back to top