scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Най-лесните плочки за поддържане

Най-лесните плочки за поддържане

Поддържането на плочките чисти не е лесно постижение, но правилната плочка ще ви помогне да улесните работата. Какъв тип плочки да изберете за вашата баня? Керамика, порцелан или линолеум? Тази статия ще ви помогне да решите.

Линолеум

Използването на линолеум за покриване на пода на вашия душ е отличен избор, но си има цена. Линолеумните плочки могат да бъдат податливи на повреда от излишната влага. Ако решите да поставите линолеум във вашата баня, не забравяйте да следвате препоръките на производителя. Също така не забравяйте да проверите дали материалът не съдържа азбест.

Препарат за почистване с винил и моп са най-добрите начини да поддържате плочките си в най-добрия вид. Не забравяйте да уплътните пода. Ако все още не сте го направили, помислете за добавяне на филцова подложка, за да предпазите плочката си от мебели и надрасквания. Ако вашият линолеум е податлив на надраскване, малко бебешко олио ще свърши работа.

Ако се интересувате от наистина елегантен дизайн на банята, помислете за използването на керамични плочки. Много по-лесно се избърсва от винил или ламинат. Разбира се, не забравяйте и да се информирате по-подробно относно техните цени. Тук може да разгледате повече – плочки за баня цени.

Керамика

Изборът на правилната плочка за душ е важно решение. Навярно ще желаете да изберете материал, който е водоустойчив, устойчив на мухъл и плесен, както и е лесен за почистване. Също така искате да намерите плочка, която има текстура, устойчива на приплъзване.

Най-надеждните материали за плочки за вашия душ са керамика, порцелан и естествен камък. И трите са водоустойчиви, лесни за почистване и предлагат разнообразие от цветове, дизайни и модели. Всяка плочка обаче има своите уникални предимства и недостатъци.

Порцеланът е една от най-издръжливите плочки и е чудесен избор за подово отопление. Освен това е по-достъпна от керамиката. Въпреки това не се почиства толкова лесно, колкото керамиката. Освен това керамичните плочки се режат по-лесно.

Ако искате да почистите керамични плочки, можете да използвате оцет и вода. Трябва обаче да сте сигурни, че използвате правилния почистващ разтвор. Белият оцет е безопасен за глазирани керамични плочки, но може да повреди покритието на плочките от естествен камък. Можете също да опитате да почистите фугиращата смес със сода за хляб и водороден прекис. Ще искате да се уверите, че линиите за фугиране са запечатани, за да предотвратите развитието на мухъл.

Порцелан

Независимо дали преустройвате душ кабината си или изграждате такава от нулата, порцеланът и керамиката са популярни избори. И двата материала предлагат издръжливи повърхности, които са лесни за поддръжка. Има обаче разлики между двата материала. От една страна, порцеланът е по-издръжлив.

Той се прави от рафинирани глини, които се изпичат при високи температури. Има по-гладка текстура и е по-малко податлив на пукнатини. Освен това има еднакъв цвят по цялата плочка. Порцеланът също е по-устойчив на петна от керамиката. Освен това е водоустойчив.

Порцелановите плочки обикновено са по-скъпи от керамичните плочки. Освен това се предлага в по-широка гама от дизайни и цветове. Също така се почиства много по-лесно. Полираните порцеланови плочки се почистват най-лесно.

Стъклени плочки

Добавянето на стъклени плочки, може да бъде чудесен начин да добавите уникален щрих към вашето пространство. Стъклените плочки се предлагат в различни форми и размери и могат да добавят цвят, текстура и хубаво, лъскаво покритие. Стъклото също е устойчиво на плесен и бактерии, както и може лесно да се почиства.

Те не са идеални за зони с висока влажност, но са чудесен начин да добавите нотка класа към вашата баня.

Стъклената плочка не е пореста, така че е много устойчива на петна. Те са силно отразяващи, което прави отпечатъците да изпъкват повече. Тези плочки се предлагат в различни цветове, така че можете да изберете цвят, който да подхожда на цвета на вашата баня.

Back to top