scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Нова година във Велико Търново

Нова година във Велико Търново

Велико Търново е един от най-хубавите български градове. Той е спечелил сърцата на хиляди сънародници, които намират утеха в неговото безвремие, което се оглежда във водите на Янтра, преминаваща покрай величествения паметник на Асеневци.

Велико Търново съчетава по един безподобен начин историческото достояние на Първата и Втора българска държава със съвременните артефакти, без които не може модерното общество. Градът представлява смесица от традиция и история с модерен лукс и невероятни предложения за почивка, които могат да задоволят и най-придирчивите туристи и любителите на почивките в хотел.

Прекарването на Коледните и новогодишни празници е нещо, което мнозина планират доста месеци предварително. Те се съобразяват с условията, които предлагат съответните градове или курорти, които туристите посещават. Но Велико Търново е град, който се радва на постоянен интерес от страна на гостите, посещаващи тази историческа забележителност.

Посрещането на Нова година в някой хотел във Велико Търново може да бъде изпълнена с различни атракции, предлагани, както в хотелите на самия град и околностите на Велико Търново, така и в заведенията, разположени в непосредствена близост до старата ни столица. Ако желаете да се информирате повече за възможностите и настаняване, посетете туристическия каталог на Rooms.bg, където в съответната категория с хотели във Велико Търново ще откриете повече от 30 възможности за чудесна ваканция – http://www.rooms.bg/hotel-veliko-tyrnovo.html

Един от най-популярните курорти, които са си изградили имидж на качество и лукс, е местността Арбанаси. Тя се разполага на няколко километра от Велико Търново, като в миналото е била и част от държавните резиденции, посещавани от редица високопоставени чуждестранни политици.

През последните години, както в Арбанаси, така и в самия град Велико Търново, се издигнаха доста хотели. Те предлагат условия за почивка на гостите на града, като допринасят за по-голямото очарование на старопрестолния град.

За да резервирате своята новогодишна почивка е необходимо да потърсите подходящи оферти, предлагани от хотелите във Велико Търново. Естествено, в града са разположени и доста семейни и малки хотели и хостели, привличащи вниманието на по-младите и непретенциозни туристи.

Панорамна снимка от хотел във Велико Търново

Голяма част от атрактивните ресторанти и туристически обекти са разположени близо до Самоводската чаршия във Велико Търново, която е част от историята на този град. Един от съветите, който може да се даде на туристите на древната ни столица, е да потърсят хотел или квартира, които са разположени в по-старата част на Велико Търново. Това би предоставило на гостите на града невероятната възможност да бъдат в непосредствена близост до хълма Царевец, както и да се любуват на превъзходната гледка, откриваща се към статуята на Асеневци.

Градът и неговото местоположение открива доста възможности на гостите му да посетят и редица туристически обекти, намиращи се във великотърновски окръг, като Килифаревския манастир, например. Хотелите в град Велико Търново и самият туристически букет от забележителности са мястото, което привлича и заради възможността да се разгледат неговите забележителности, почти без използването на автомобилен транспорт.

Това е град, който някои биха определили, като студентски, исторически и културен център, но и туристическа дестинация, където скуката е непозната атракция.

Leave a Reply

Back to top