scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Практичните дамски чанти днес

Практичните дамски чанти днес

Дамските чанти днес, в 21 век са незаменим фактор от облеклото и аксесоарите при жената. Дамите днес умело подбират точния продукт по начин, който да изглеждат и да се чувстват добре.

История на чантите

В исторически план чантата съществува паралелно с развитието на човечеството.

В древността е имала чисто транспортни функции и била свързана с търговия и пренасяне на жълтици. Рисунки, които са на 3000 години, са открити в Египет и показват чантата такава, каквато е била в древността – тип кесия.

През късното средновековие чантите били използвани и от мъжете. Тяхната функция отново била за пренос на продукти или за неща от първа необходимост при пътувания, преходи или грижа за селскостопанската продукция. Да този момент чантите били изработвани от текстил за простолюдието или кожа за знатните дами и господа от буржоазията.

От началото на 20 век дамската чанта започнала да изглежда такава каквато е днес – изработвана от кожа или плат и носена през рамо по време на път. По-късно през изминалият век се оформили и първите дамски модни тенденции свързани с чантата. В началото на миналото столетие те били сравнително малки като размер и семпли като дизайн. Причината за малкия и деликатен размер била, за да не пречат по време на вечерните излизания, баловете с танци и разходките край морето или в парка. За дамите тогава е било нужно да имат в своята чантичка няколко основни вещи като червило, огледалце и кърпичка. С течение на времето обаче жените имали нужда да носят все повече неща в себе си. Къде да поберат ключовете от колата и документите за нея, портфейла с пари и лични документи, комплекта за грим и интимна хигиена и още куп неща.

Дамската чанта днес

И така до наши дни, когато изискванията за практичност към една дамска чанта са доста високи. Отделен джоб за смартфона, отделение с цип за портфейла и личните документи, ключове от колата и дома, всички нужни козметични продукти и още и още все полезни неща, а не прищявки.

А какво да кажем за дамската чанта на жената родител. Там ще откриете няколко еднократни пелени, мокри кърпички, шише с топло мляко или вода и всичко от първа необходимост за малкия бебок. Неведнъж се е случвало чантата да замести и пазарската торбичка, като съхрани хляб, мляко и продукти за готвене. Същото важи и за младите дами, които поддържат своята фигура чрез спорт или танци. Разбира се те избират по-спортни модели чанти, в които да сложат всичко изброено, плюс екипа си за спорт, хавлия и маратонки.

Всичко това прави дамските чанти безкрайно полезни. За повечето дами е задължително ежедневната чанта да има ръкохватки и дълга дръжка през рамото за повече удобство. В повечето случаи тяхната практичност изпреварва дизайна.

Дизайн

Това разбира се изобщо не означава, че дамите подценяват вида, материята и цвета при избора на нова дамска чанта. Много красиви модели може да видите тук https://bagsline.bg/damski-chanti

Повечето представителки на нежния пол винаги премислят всички възможни комбинации за аутфит като връхни дрехи, обувки, официална чанта и модни аксесоари. Имаше период в който дамската чанта задължително трябваше да е в един тон с обувките, но това вече не е така. Жените днес гледат на общата визия и хармония между всички фактори, оформящи тяхната грациозност и прелест. Като се почне с прическата, грима, шалчето и слънчевите очила, минем през дрехите, колана и обувките и стигнем чак до заветната официална дамска чанта за рамо.

Според онлайн магазина за чанти, раници и куфари Bagsline.bg през последните години потребителското търсене са насочи към три отделни линии: чантите от плат, от еко кожа и чантите от естествена кожа. Цветовете са безкрайни като цветовете на дъгата, за да задоволят всяко желание на дамите и техния изискан вкус.

Back to top