scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Примерно меню за отслабване

Примерно меню за отслабване

Все повече специалисти и диетолози препоръчват различни менюта за отслабване, но голяма част от тях не са балансирани или не са съобразени с нуждите на хората. Затова ние ви предлагаме меню, с което съвсем спокойно ще може да свалите ненужните килограми. Най-важното е след това да продължите да водите подобен хранителен режим или поне да се доближава до него. Не прекалявайте с вредните и мазни храни.

Закуска

Закуската трябва да е не по-рано от 7 часа и не по-късно от 9. Нужно е да стартирате с нещо леко, което да ви държи сити до обяд. Овесена каша с прясно мляко в малка купичка е прекрасен старт на деня. Комбинацията от фибри, калций и витамини е това от, което се нуждаете. Овесените ядки са полезни, защото с приема им по-лесно се горят калории по време на тренировка.

Обяд

Обядът най-добре да е комбинация от свежи зелени зеленчуци като коприва, спанак, салата айсберг или друга по ваш избор. Може да е комбинирана със 100 гр. пилешко месо или сьомга, които са богати на протеини. Те зареждат тялото с енергия, от която се нуждаете през целия ден. Копривата е изключително полезна заради желязото, което се съдържа в нея. Така ще сваляте килограми, но през това време и ще орелефявате.

Следобед

Следобед заложете на някакъв плод, който да ви засити и чрез него да усвоите витамини и минерали, които да подхранят тялото и мускулите ви. Това може да е грейпфрут, заради високото съдържание на вода в него. Ябълка, защото е много силен антиоксидант богат на витамини или банан, защото съдържа устойчиво нишесте за подобряване на храносмилателния тракт.

Вечеря

Тук е най-сложно, защото не трябва да се прекалява, но и трябва да останете сити. Кафяв ориз, пилешко месо без кожа, пуешко месо, въобще всички видове птичи меса, салати включващи различни пресни зеленчуци. Всичко това може да го комбинирате, но не забравяйте, че месото не трябва да надхвърля 150 гр., а гарнитурата също трябва да е скромна към 100 гр. Ако по-късно огладнеете пийте повече вода или изяжте една лъжица мед.

Примерно меню за отслабване
Стройна фигура и здраво тяло с меню за отслабване

Храненето в определени часове, както и подборът на храните е от съществено значение за разработката на всяка програма за отслабване. Ако желаете да се възползвате от професионална услуга, за да се отървете завинаги от излишните килограми, обмислете включване в професионална програма за отслабване.

В следваща статия ще обсъдим станалата толкова популярна високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета, която действително помага за сваляне на килограмите и влизане във форма.

Back to top