scutece.info

Най-маниашките неща от нета

4 съвета за закупуване на туристическа дамска раница

4 съвета за закупуване на туристическа дамска раница

Никой не си купува раница просто „ей така”. Обикновено дамите правят своя окончателен избор, базирайки се на няколко важни за тях фактора.

Първият е размерът на дамската раница.

Това е може би най-важният фактор при избора на раница за пътуване. Причините са няколко. Например, капацитетът на дамската чанта ще определи колко багаж може да се побере и съответно пренесе с нея. Друга причина, която трябва да се вземе под внимание е реалното количество багаж, което може да се побере в раницата. Размерът й ще предопредели до колко ще ви е полезна тя. Разбира се, тук трябва да се имат предвид и потребностите, както и колко багаж ще ви е необходим. Дали съответната избрана дамска раница за туризъм не е твърде голяма, нито пък прекалено малка.

Презрамки

Това е едно от нещата, на които дамите обръщат най-малко внимание, а всъщност е доста важно. Именно презрамките са тези, които определят до колко комфортна ще бъде дадена раница или пък колко неудобна ще е тя. Част от жените не обичат да пътуват с раница, заради напрежението в раменете и гърба, породено от неудобните презрамки и неправилното разпределение на тежестта. Този проблем има решение. Качествените модели имат подплата в презрамките, а те самите са поставени по такъв начин, че да разпределят тежестта към центъра, за да се намали напрежението в раменете и гърба, както и „убиването”, причинено от твърдите и неудобни презрамки на по-нискокачествените продукти.

Подплатените презрамки значително повишават комфорта, а наличието на каишка между тях спомага за равномерно разпространение на теглото. Някои туристически дамски раници, разполагат и с дръжка за ръчно носене. По принцип не е от значение, освен в случаите, когато се налага да свалите раницата от гърба си. Тогава наличието на ръчна дръжка е от голяма полза.

Отделенията в чантата

Отделенията в дамската чанта са от значение, тъй като с тяхната помощ, багажа ще бъде по-организиран. Не е препоръчително използването на раница само с едно общо отделение, тъй като в повечето случаи не може да се използва максимално наличното пространство. Чрез наличието на отделения, обаче, реда в раницата е гарантиран.

Например би било практично наличието на няколко отделения за важните неща в чантата: за документи, аксесоари, ключове и телефон. Практично е да има отделение за дамски неща от първа необходимост като козметика, включмаща червило, грим, сенки и други. Отделение за слънчеви очила и дреболии като шалче и други модни аксесоари, отделен джоб за лаптоп/таблет (ако използвате такива при пътуванията си) и основно, по-голямо отделение, където да поставите по-големите си вещи.

Достъпност

Дори и да има отделения в избраната раница, това не е гаранция за удобство. Ако те не са достатъчно лесно достъпни, по-скоро биха предизвикали забавяне при достигането до определени вещи. За разлика от пътническия куфар, тук може да постигнете чудесно подреждане, така че е необходимо избраната туристическа дамска чанта да може да се организира лесно и багажа от нея да се разопакова също лесно.

Leave a Reply

Back to top