scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Странични ефекти от лазерната епилация

Странични ефекти от лазерната епилация

Въпреки че има редица предимства на лазерната епилация, тя има и своите малки недостатъци. Процедурата може да причини увреждане на кожата и може да доведе до подуване и зачервяване в зоната на лечение. Естествено много малък процент от потребителите могат да изпитат тези странични ефекти. Различните хора реагират различно на определени видове лазери. Например по-тъмната кожа абсорбира светлината по-лесно и е по-вероятно да изгори. За да избегнете тези странични ефекти, използвайте правилния лазер за вашия тип кожа и цвят на косата.

Дължината на вълната на светлината, използвана от лазерите, варира. Дължината на вълната на лазерите обикновено варира от 800 до 810 nm. В сравнение с лазерите, устройствата с интензивна импулсна светлина излъчват по-широк спектър. И двата типа лазери могат да унищожат окосмяването, но единият е по-ефективен от другия. Обикновено по време на лечение се използват двете различни дължини на вълната и всеки тип лазер е по-добър за различни части на тялото. Интензивната импулсна светлина е по-малко ефективна от другата.

Много хора се радват на кожа без косми и метода на лазерна епилация за обезкосмяване е отличен начин за постигане на тази цел. Първото лечение изисква няколко сесии и може да са необходими повече процедури, за да видите дългосрочни резултати. След това космите ще започнат да расте по-светли и по-тънки. Въпреки че лазерната епилация в София може да бъде относително по-скъпа, струва си цената за красиво тяло без косми. Можете да избегнете бръснене, кола маска или скубане с помощта на ефективните процедури лазерна епилация.

Странични ефекти

Съветите по-долу са полезни за всеки, който иска да се погрижи за тялото си а, ние ви съветваме за научите повече в някой център за лазерна епилация в София.

Лазерна епилация в София

Някои хора имат странични ефекти от лазерната епилация. Докато лазерното обезкосмяване като цяло е безопасна, някои хора могат да получат леки странични ефекти. Някои може да получат леки изгаряния, но само ако практикуващият използва неправилна техника или остаряла технология. Други могат да развият временни белези, ако практикуващият не се погрижи за областта след това. Въпреки това, ако сте загрижени за някоя от тези нежелани реакции, препоръчително е да се консултирате с дерматолог за съвет.

И така, какви странични ефекти може да се появят след лазерната епилация?

Макар и рядко, но процедурата може да е болезнена. Ако по-дългите косми не бъдат отстранени преди третирането, те ще абсорбират лазерната енергия и ще нагреят повърхността на кожата. Повтарянето на процедурата ще намали болката, свързана с нея. След процедурата кожата ви ще бъде зачервена или подута за петнадесет до тридесет минути. Може също да получите мехури или постоянни белези. Най-добре е да избягвате кола маска или нанасяне на продукти за кожа, които съдържат аромати.

Тъмнокожите хора могат да видят по-добри резултати с лазерна епилация от тези с по-светла кожа. Тъй като лазерната светлина се привлича от тъмните косми, хората с по-тъмна кожа ще видят най-добри и бързи резултати след лазерната епилация. Но хората със светла кожа могат да изпитат временен дискомфорт, зачервяване и подуване. Тези симптоми ще изчезнат в рамките на няколко часа. Ако получите някакви нежелани реакции, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, за да определите дали лазерна епилация е подходяща за Вас.

Като цяло можете да очаквате намаляване на растежа на окосмяването само след месец или два. Повечето пациенти се нуждаят от две до шест сесии, за да видят резултатите. Процедурите отнемат около 30 минути и могат да ви помогнат да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. За най-добри резултати избягвайте излагането на слънце три седмици преди процедурите. След това можете да очаквате космите да възвърнат естествения си цвят. Можете да очаквате кожата ви да изглежда по-млада, отколкото преди първото лечение. В някои случаи може да се наложи да провеждате допълнителни сесии лазерна епилация в София за поддръжка на всеки няколко години.

Лазерна епилация в град София
Лазерна епилация в София
Back to top