scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Идеи за използване на тебеширена боя у дома

Идеи за използване на тебеширена боя у дома

Независимо дали планирате да боядисате цялата си къща с нов цвят или търсите лесен начин да направите няколко промени в декора си, идеите за тебеширена боя са идеални за всеки, който иска да получи свеж, модерен външен вид. С няколко бързи проекта за боядисване можете да добавите забавна, игрива нотка към дома си, която ще забавлява гостите ви.

Мебели

Използването на тебеширена боя за мебели може да ви даде нов облик на всяка мебел. Лесно се прави и може да вдъхне живот на стара, скучна мебел. Също така е чудесен начин да актуализирате стар скрин или друга мебел. Освен това е рентабилен начин да придадете на спалнята си свеж вид.

Когато подготвяте мебел за боядисване, ще искате да я почистите старателно. Трябва също да се уверите, че е суха. Трябва да използвате кърпа без мъх, за да избършете излишния восък или остатъци. Може също да се наложи да шлайфате парчето малко, особено ако върху него има лъскав лак. Това ще помогне за залепването на тебеширената боя.

Идеи за използване на тебеширена боя у дома - мебели

Когато сте готови да започнете процеса на боядисване, трябва да изберете мебел, която ще можете да подобрите. Не искате обаче да изберете антични мебели.

Лавица за книги

Изборът на правилната боя за вашата лавица е забавна и лесна задача. Това обаче изисква претегляне на предимствата срещу недостатъците на различните видове бои. В края на краищата лошото боядисване може да изисква много шлайфане и пълнител за дърво.

Най-ефективният начин да защитите дървените рафтове за книги е да ги боядисате. Това ще подчертае естествената красота на дървото и ще го предпази от повреда. Докато сте там, защо не направите рафтовете малко по-интересни? Можете дори да добавите някои аксесоари към рафтовете.

За най-добри резултати трябва да използвате грунд на маслена основа. Това ще помогне на боята да залепне и ще предотврати появата на тъмни петна. Освен това има предимството да скрие недостатъците на вашите мебели.

Идеи за използване на тебеширена боя у дома - лавица за книги

Въпреки че има много цветове, от които да избирате, може да помислите за боядисване на вашата библиотека в светло сиво. Това ще позволи зърното на дървото да прозира и също така ще придаде на рафтовете ви по-модерно усещане.

Кутия за бижута

Независимо дали искате да украсите винтидж предмет или да направите нова кутия за бижута от нулата, има идея за тебеширена боя, която да отговаря на вашия стил. Номерът е да изберете правилния. За да намерите най-добрата кутия за вашите нужди, започнете с търсене на добре изработена дървена кутия, която не е надценена. Можете също да опитате да потърсите кутия с незавършено дървено покритие.

Най-добрата част е, че може да се намери на част от цената на готов продукт. Можете да получите евтини недовършени дървени кутии в повечето големи занаятчийски магазини. След като изберете кутията си, ще искате да я почистите със сапун и вода и да използвате обезмаслител, за да премахнете песъчинките.

Идеи за използване на тебеширена боя у дома - кутия за бижута

Преди да започнете действителното боядисване, ще искате да тествате повърхността, за да се уверите, че е гладка. Нанесете слой восък, за да завършите нещата. Може също да помислите за шлайфане на предмета, за да премахнете драскотини и удари.

Кошници

Използването на тебеширена боя за актуализиране на вашите плетени кошници е чудесен начин да добавите цвят и декорация към дома си. Можете да използвате разнообразие от цветове за различните сезони или да паснат на вашия декор. Този тип боя може да се използва върху повечето повърхности и е лесна за нанасяне.

Преди да започнете да рисувате вашите плетени кошници, ще трябва да се уверите, че са чисти и сухи. Ако не са, ще трябва да използвате топла сапунена вода, за да ги почистите. Като алтернатива можете да ги напръскате с боя. Това е най-лесният начин да боядисате вашите плетени кошници. Можете също да закупите прозрачна течност за остъкляване от магазина за занаяти.

Идеи за използване на тебеширена боя у дома - кошници

След като вашите плетени кошници изсъхнат, можете да започнете да нанасяте тебеширената боя. Ще ви трябват четка за рисуване, чаша вода и кърпа. Може да се наложи да поставите боята в пукнатини и пукнатини, за да получите равномерно покритие.

Преди да започнете вашия проект, изберете правилната тебеширена боя. В портфолиото на Fortuna Paints ще намерите различни цветове на тебеширена боя на достъпни цени. За повече информация: https://fortunapaints.bg/produkt/fortuna-vintage/.

Back to top