scutece.info

Най-маниашките неща от нета

6 съвета за професионално почистване у дома

6 съвета за професионално почистване у дома

Стриктен план с бърз резултат: 6 съвета за професионално почистване у дома

Когато ви е нужно основно почистване, то трябва да включва глобална концепция, а най-доброто решение е да се доверите на професионалисти

Пролетта и есента обикновено са сезоните, в които решаваме да обновим жилището си или поне да се погрижим цялостно за хигиената във всяко помещение. Ако целим истинско професионално почистване, най-доброто решение е да се доверим на екип от специалисти в областта.

Междувременно можем да си съставим план за действие, който включва не само отстраняване на праха навсякъде, а и изхвърляне на непотребните вещи.   

Ето няколко ценни съвета, от които може да почерпите вдъхновение през следващите месеци

Ревизия на нещата, които вече не използвате

Вероятно децата са натрупали листи на бюрото си, а може би и на вашата маса за работа цари хаос, има хартия за изхвърляне и вещи, които не се използват. Направете ревизия във всяка стая и вижте с какви боклуци разполагате, за да ги сортирате и да бъдат поставени в кофите за рециклиране.

Стари чаши и чинии, които са леко пукнати, също няма смисъл дълго да държите вкъщи. Те не само са изгубили чара си, но и могат да бъдат опасни.

Не бъдете крайно сантиментални и не трупайте нищо излишно, което скоро няма да ви влезе в употреба.

Скритите събирачи на прах

Те могат да бъдат полилеите и абажурите, горните ръбове на вратите, самите стени и таваните. Вероятно не сте предполагали колко прах и мръсотия са се натрупали там, но лека инспекция ще ви потвърди съмненията със сигурност.

Поддържане на мебелите

Днес мебелите се износват бързо и не са особено взискателни откъм поддръжка, но при все това те могат да възвърнат блясъка си, ако положите специални усилия за тях. Неслучайно съществуват препарати за мебели, които ще ви помогнат да заличите дори и някоя нелицеприятна драскотина.

За меката мебел е нужно повече старание. Тя може да има потребност от изтупване, изпиране и премахване на петната.

Зоната за хранене

Несъмнено кухнята е зоната, в която ежедневно се трупат много замърсявания и въпреки, че вероятно вие ежедневно се грижите за нея, веднъж на няколко месеца има необходимост от по-обстойна намеса.

Почистете шкафовете, прегледайте наличните продукти и се освободете от онези с изтекъл срок на годност. Огледайте печката и местата около нея за мазни наслоявания от пръски по време на готвене.

Дезинфекцирайте всички плотове, маси и повърхности, които постоянно имат досег с хранителни продукти.

Банята и тоалетната

С тях не бива да правите никакъв компромис. Старателното измиване и пръскането с препарати трябва да се случва поне веднъж седмично.В този момент обаче бихте могли да проверите кое е за смяна, как може да подобрите условията, да елиминирате последствията от влагата и т.н.

Оглед на уредите

Полезно е да обърнете внимание и на уредите си в дома. Климатиците трябва да се почистват задължително, както и техните филтри, за да работят на пълния си капацитет, а и да не застрашават здравето ви.

Всяка друга налична техника също е препоръчително да не задържа прах за дълго и да бъде изправна, за да не се стига до неприятни изненади.

Описаната стратегия може да бъде едно чудесно начало към постигането на чист, уютен и спретнат дом, какъвто всеки от нас желае.

А ако търсите съдействие от опитни експерти в сферата на почистването, доверете се на Рефлекс М.

Back to top