scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да организирате тиймбилдинг на открито

Как да организирате тиймбилдинг на открито

Промяната на обстановката може да направи чудеса за морала и производителността на екипа. Излезте от конферентната зала и изведете екипа си да се сближи на открито с добре планирано събитие извън обекта. В тази статия ще ви дадем полезни насоки за организиране на тиймбилдинг за вашия екип.

Познавате ли екипа си?

Преди да се потопите в спецификата, помислете за динамиката и предпочитанията на вашия екип. Активни и приключенски настроени ли са, или биха предпочели нещо по-сдържано? Универсалният подход може да не работи. Преценете техните интереси чрез анкети или неформални дискусии, за да изберете дейност, която ще се хареса на всички.

Поставете цели и бюджет

Какво се надявате да постигнете с това събитие? Подобрена комуникация? Умения за решаване на проблеми? Наличието на ясни цели ще ви помогне да изберете дейности, които са в съответствие с тях. Задайте реалистичен бюджет, който покрива мястото, разходите за дейности, храна и транспорт.

Как да организирате тиймбилдинг на открито - бюджет

Изберете дата и час

Уикендите или вечерите са популярен избор за тиймбилдинг на открито, но помислете за типичните графици и натоварване на вашия екип. Избягвайте конфликт с важни крайни срокове или празници.

Разгледайте опциите за различни дейности

Има безкрайни възможности за тиймбинг на извън офиса! Ето няколко идеи, за да започнете:

  • Активни приключения: Пътища с препятствия, спускане с циплайн, стаи за бягство, лов на съкровища – тези дейности насърчават работата в екип и комуникацията в забавна, енергична обстановка.
  • Творчески занимания: Уроци по готварство, работилници за изработване на керамика или съвместен арт проект могат да предизвикат креативност и да изградят връзки.
  • Социални събирания: Прости излети като пикник в парка, спортни събития или посещение на концерт могат да бъдат чудесен начин да се отпуснете и да се свържете в непринудена атмосфера.

Планирайте логистиката

След като имате предвид дейност, погрижете се за логистиката. Резервирайте място или се договорете с доставчик на дейности. Помислете за нуждите от транспорт, особено за места на открито.

Как да организирате тиймбилдинг на открито - рафтинг

Храна и напитки

Не забравяйте освежителните напитки! Независимо дали става въпрос за обяд с кетъринг, закуски по време на дейността или вечеря след събитието, уверете се, че всеки има достатъчно храна и напитки.

Друга гледна точка: Професионално организиране на тиймбилдинг

Ако цялата процедура по организацията ви се струва невъзможна, може да се доверите на специалистите от Адвенчър Нет. Те имат опит и усет за този тип събития и ще предложат най-добрите дейности, според вашите цели. Необходимо е да изберете подходящо време за провеждане, а техните служители ще планират забавни дейности, сплотяващи екипа. Сред техните топ предложения са:

  • Зимен тиймбилдинг;
  • Рафтинг тиймбилдинг;
  • Приключенски тиймбилдинг;
  • Морски тиймбилдинг;
Back to top