scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да приготвим вечеря бързо и лесно?

Как да приготвим вечеря бързо и лесно?

У дома сте, вече сте си поръчали вкусни и здравословни хранителни продукти от https://www.foodpanda.bg/chain/cf5eh/fantastiko и единственото, което ви остава, е да си сготвите нещо питателно? Това е чудесно, но в нашето напрегнато и динамично ежедневие, готвенето понякога се превръща в твърде уморителна задача.

Ето защо ще споделим с вас няколко трика за приготвяне на вечеря бързо и лесно. Вижте ги!

Изберете протеини за бързо готвене

Сотирайте парче риба за минути и го поднесете над киноа, която е пълноценен протеин и отнема само 15 минути за готвене. Или бързо размразете и пригответе скариди и оваляйте в тортили със зелена салата и дресинг по ваш избор.

Направете си „сандвич вечер“

Пригответе си кифлички за мазане, любими сосове и хартиени чинии и оставете и другите членове на семейството да ви помогнат. Почистването трябва да е много лесно – просто хвърлете чиниите и измийте приборите.

Двойно готвене и замразяване

Направете двойни партиди ястия, когато правите вечеря. По този начин можете да сервирате половината едната вечер и да замразите другата половина за още един ден, ако нямате време да готвите.

Оптимизирайте времето за подготовка

Подготвяйте продуктите си умно. Ако например лукът се използва в повече от една рецепта, която ще приготвите през седмицата, тогава направете цялото нарязване още през първия ден. Съхранявайте готовия лук в запечатваща се найлонова торбичка в хладилника.

Използвайте купа за боклук

Когато приготвяте храна, дръжте голяма купа под ръка, за да изхвърляте в нея всеки боклук, докато работите, за да не правите многократни пътувания до кошчето.

Извадете тигана си

Имайте няколко рецепти за тиган през конкретната вечер. Както се досещате, вечерята ще се приготви по-бързо и ще изцапате само един съд за готвене.

Използвайте грила

Купете пилешко месо за рецепта, която изисква приготвяне на грил. Ще си спестите много време за подготовка.

Винаги имайте спагети

Винаги съхранявайте пакет с говеждо месо във фризера и тестени изделия и сос в килера за онези моменти тип „не мога да реша какво да готвя“. Спагетите винаги са добър избор, любима храна на цялото семейство.

Предварително измиване на продуктите

Измийте всички продукти, когато пристигне доставката ви от магазина, за да можете просто да вземете и да използвате всеки веднага, когато стане време за готвене.

Предварително гответе пастата

Направете тестените изделия предварително и ги приберете в торбичка. Ще издържат без проблем около седмица. Загрейте ги в микровълновата фурна преди сервиране.

Подгответе предварително и някои салати

Купете всички пресни глави маруля, от които ще се нуждаете за седмицата, измийте марулята и я оставете да изсъхне, разкъсайте я на малки парчета и я съхранявайте в голяма запечатваща се купа или торба в хладилника. Така ще имате винаги готови салати под ръка!

Подгответе се по-рано. Гответе по-късно

През почивните дни пригответе няколко основни ястия предварително. Подгответе рецептата, оформете я и я задръжте до понеделник. Тогава ще трябва само да „хвърлите“ ястието във фурната.

Правете всяка вечер семейна

Възложете някоя подготвителна или почистваща задача на всеки член на семейството. Това прави подготовката бърза, насърчава сътрудничеството и семейството ще се забавлява, споделяйки си новините за деня.

Направете закуска за вечеря

Направете бърз омлет за вечеря. Пак ще ви е много вкусно и приятно!

Пици с тортила

Използвайте тортили за приготвяне на индивидуални малки пици с тънка кора. Поставете тортилите върху лист за печене във фурната за 8 до 10 минути или докато леко покафенеят. Добавете сос за пица, гарнитури и кашкавал, преди да ги върнете във фурната. Лесно и вкусно!

Комбинирайте домашно приготвени ястия и деликатеси

Комбинирайте готовите съставки от магазина за хранителни стоки с лесно домашно приготвени ястия. Направете сандвичи с деликатесни меса и картофена салата или пък вземете бургери от любимия си ресторант и ги поднесете с домашно направена салата.

Всичко това звучи страхотно, нали?

Back to top