scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да разберем разликата между проблем с акумулатора или алтернатора?

Как да разберем разликата между проблем с акумулатора или алтернатора?

Ако автомобилът ви не запали, това обикновено се дължи на изтощен акумулатор, разхлабени или корозирали свързващи кабели, лош алтернатор или проблем със стартера. Може да е трудно да се определи дали имате проблем с акумулатора или алтернатор. Ето как да разберете кой е виновникът.

Симптоми за повреден акумулатор

Ако въртенето на двигателя е бавно или вашето превозно средство се запалва по-трудно в студени сутрини, стартира непостоянно или няма звук и вътрешно осветление, когато се опитвате да запалите, вероятно батерията е повредена, има разхлабени или кортизирали кабели. Разгледайте новите акумулатори в Shopauto и разгледайте категориите, за да сте подготвени за дълго чаканото лятно пътешествие.

Признаци за лош алтернатор

Някои от нещата, които трябва да търсите, са липса на стартиране или проблеми със стартирането, затъмняване на светлините и проблеми със стерео системата. Ако колата ви запали, но спре, когато сте в движение, батерията ви вероятно не се презарежда поради дефектен алтернатор.

Ако автомобилът не завърта или не стартира, но фаровете все още работят, потърсете проблеми със стартера или други части на двигателя.

Ако на вашето превозно средство свети индикаторна лампа за проверка на двигателя или батерията, това може да е индикация за проблем със системата за зареждане на автомобила или ако вашето превозно средство запали бързо и веднага спира да работи, това може да е индикация, че алтернаторът е неработещ.

Какво правят батерията и алтернаторът?

Автомобилната батерия доставя голям електрически заряд, който преминава през стартовата система и завърта предавки, за да запали колата. След като колата работи, алтернаторът изпраща ток обратно, за да презареди батерията, докато шофирате. Той захранва електрониката на вашия автомобил, когато сте в движение, и гарантира, че правилното количество заряд се връща към батерията.

Какво трябва да направите?

Трябва да се направи електронен тест на батерията, който дава повече информация от стандартния тест за натоварване. Той измерва напрежението и ампера за завъртане при студено въртене (CCA).

Сервизът трябва също така да провери напрежението и тока на алтернатора и да потърси признаци на лоши диоди, компонентите, които преобразуват електрическия ток от AC (променлив ток) в DC (постоянен ток). Ако е време да го смените и вашето превозно средство е персонализирано с енергоемки аксесоари за следпродажбено обслужване като звукова система, попитайте дали имате нужда от алтернатор с по-висок капацитет.

Ако алтернаторът работи добре, търсенето на проблема ще се премести в други части на системата за стартиране и зареждане. Може да направите консултация с доверен сервиз, а след това да се отправите в онлайн магазина и да изберете качествена част, с която да си предоставите спокойно и безопасно шофиране.

Не се колебайте да зададете въпросите си към специалистите в сайта, защото те ще ви информират за добрите решения, които може да предприеме специално за вашия автомобил. Разгледайте категориите в сайта и заложете на доверен доставчик, за да може да поддържате един добре работен автомобил целогодишно.

Преглеждате ли автомобила си няколко пъти през годината извън задължителния годишен преглед и колко често сменяте акумулатора, алтернатора и основните части за запалване на двигателя?

Back to top