scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Защо предпочитаме бижута от сребро

Защо предпочитаме бижута от сребро

Да сме забелязани, уникални и красиви е желание, присъщо на нас жените. Използваме различни средства и похвати, за да го постигнем.

Бижуто е сред успешните средства, среброто – вечният хит.

Сребърното бижу, смея да твърдя, е сред задължителните аксесоари за всяка самоуважаваща се жена. А изтънчените домакини, дори залагат на сребърна посуда – кани, прибори, плата. Среброто е изключително подходящ материал за изработка на бижута, предвид неговите химикофизични характеристики. То е достатъчно меко за обработка и същевременно достатъчни устойчиво, за да не бъде лесно ранимо.

Също така съхранението и поддръжката на сребърните бижута в домашни условия е възможна и лесна.

Освен тези примамливи качества, материалът се отличава и с уникалните си лековити свойства. И до днес медицината бива провокирана от този факт, доказал се през вековете. Исторически данни свидетелстват за това, как сребърни пластини са използвани за третиране на рани. Антибактериалното действие на този материал обуславя и извора на сребро при изработка на кани, с цел по-дълго съхранение на водата. Ето защо днес среброто е символ на здраве и красота.

Сребърните бижута са предпочитани не само от жени, но и от мъже. С напредване на технологиите се е увеличил и улеснил значително добивът на сребро. Така цената му днес е поносима. Това е друг факт, който обуславя масовото му приложение в бижутерията. Бижутерите предлагат широка гама от сребърни бижута – сребърни гривни, пръстени, медальони, висулки.

Мъжете го предпочитат, защото лесно се съчетава с останалите мъжки аксесоари. Ако се чудите какво да подарите на мъж – едно сребърно бижу е винаги добра идея.

Актуални са сребърните бижута, комбинирани със злато и платина. В огромен брой случаи среброто чудесно се съчетава със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Освен това най-голямо разнообразие от така наречените бижута уникати ръчна изработка са именно от сребро. Огромно разнообразие бижута от сребро може да видите тук.

Богатото разнообразие от сребърни бижута позволява на нас жените да открием своето. Онова бижу, което перфектно ще акцентира върху женската ни същност. Бъдете смели в избора си на сребърно бижу, украсете с него, както ежедневието си, така и специалните моменти.

Back to top