scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да изберете рокля според вашия тип тяло

Как да изберете рокля според вашия тип тяло

Mодата е умението да изглеждаш и да се чувстваш най-добре в това, което носиш – накратко, себеизразяване и увереност.  Женското тяло е уникално – с различни форми и размери, като всички те могат да бъдат красиви сами по себе си. Изборът на правилните дрехи според формите на тялото и силуета е от решаващо значение за цялостното излъчване. И не винаги става въпрос за най-модерното облекло, а за избора на такова, което ви подхожда най-добре и ви кара да се чувствате уверени.

Роклите могат да бъдат най-добрият приятел на момичето, без значение дали е с форма на ябълка или на пясъчен часовник. Няма две еднакви тела, затова ако на една жена дадена рокля стои добре, за друга може да е напълно неподходяща. Това, което е ясно е едно – не задължително една жена да бъде слаба и с идеално тяло, за да носи рокля. По – едрите дами изглеждат зашеметяващо в рокли големи размери и те могат да подчертаят красотата й. И именно факта, че телата ни са толкова уникални ни предизвиква да търсим идеалните рокли според типа тяло.

Рокли за дами с тяло тип круша

Формата на тялото на крушата обикновено се характеризира с по-големи бедра. Дамите с крушовидна форма на тялото често имат по-тесни рамене, което означава, че ханшът им е по-широк от раменете. Крушовидните форми обикновено сас по-дефинирана талия и извивка в ханша.

Акцентирайте на талията като фокусна точка, когато става въпрос за избор на рокля за всеки повод. Отворено или V-образно деколте ще помогне да удължите цялостната визия. Можеда създадете илюзия за фигура пясъчен часовник, като добавите повече обем (като волан или подпухнал ръкав) към горната част на тялото, така че да балансира с относително по-широката долна част. Освен това можете да изберете двуцветна рокля с по-ярки цветове или шарки в горната част, за да привлечете вниманието към торса.

За фигура на круша подходящи са макси дрехи и рокли, но трябва да избягват рокли с права кройка.

Рокли за дами с тяло тип пясъчен часовник

Жените с тази форма често сас по-пълен бюст, ханш и бедра със заоблени задни части.

Не се притеснявайте да покажете извивките, но се уверете, че роклята седи добре по цялото тяло. Рокли с колан или дори гащеризони също допълват извивките и подчертават талията. Що се отнася до деколтетата, помислете V-образно деколте, което прави визията балансирана, а тялото по–издължено. Тези тоалети може да комбинирате с официална дамска чанта със среден или малък размер. Можете да добавите колие, за да покажете рамената.

Избягвайте триъгълни рокли, безформени стилове и големи рокли. Изберете такава, която се затяга в кръста и приляга правилно отгоре и отдолу. Ако обичате рокля трапец или друг свободен силует, просто добавете колан. Всъщност следвайте едно общо правило – когато се съмнявате – сложете колан!

Рокли за дами с тяло тип ябълка

Обикновено жените с форма на тялото на ябълка са пропорционална. Те често имат по-голям бюст и са по-заоблени в корема, склонни са да бъдат по-стройни или просто не толкова извити в бедрата.

Когато избират рокли, тези жени трябва да изберат модели, които могат да отвлекат вниманието само от горната част на тялото (т.е. използването на колани и връзки на кръста за създаване на по-дефинирана талия). Рокля с по-широка пола или долна част ще придаде на силуета по-балансиран вид. V-образните деколтета пък ще привлекат вниманието към талията. Ако искате да подчертаете великолепни крака, помислете за къса туника.

Избягвайте рокли с много слоеве или хоризонтални линии, особено ако искате по-балансиран външен вид. Рокли за форма на ябълка трябва да се фокусират върху талията, което изключва всичко с прекомерно количество плат около средната част и големи рокли.

За съвършен вид добавете сладък чифт токчета и малка дамска чанта, за да изглеждате по-висока и слаба.

Back to top