scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как ефективно и дългосрочно да се отървем от излишните килограми

Как ефективно и дългосрочно да се отървем от излишните килограми

Ако сериозно желаете да постигнете трайно отслабване и да водите по-здравословен начин на живот, е важно да не се доверявате на диети, а да се съсредоточите върху изграждането и поддържането на балансирани хранителни навици в дългосрочен план. Включването на упражнения и физическа активност в ежедневието ви е от ключово значение за здравословното отслабване и навременното постигане на желаните резултати.

За да ви дадем допълнителен тласък, нашите съвети могат да ви помогнат да постигнете целите си по-бързо. Като се придържате към тези прости правила и правите промени в начина си на живот, не само ще успеете да свалите излишните килограми за нула време, но и ще имате мотивацията да поддържате тези навици в дългосрочен план.

Намалете нишестетата и простите въглехидратите

Когато консумирате много захар и нишестени въглехидрати, нивата на инсулина се повишават. Консумацията на много въглехидрати предизвиква глад, преяждане и скоро след това отново се чувствате гладни. Инсулинът също така стимулира тялото ви да складира мазнини, вместо да ги изгаря, което затруднява отслабването. Ето защо нисковъглехидратната диета може да има толкова много предимства – тя помага да контролирате глада си, да балансирате нивата на инсулина, да поддържате енергийните си стойности и може да ви помогне да отслабнете и да подобрите цялостното си здраве.

  • Увеличава изгарянето на мазнини
  • Обикновено ви държи сити по-дълго
  • Осигурява по-малко задържане на вода

Ето защо, ако е възможно, избягвайте бързото хранене и сладкишите, които съдържат много захар и нишесте = висок прием на калории.

Избягвайте сладки и газирани напитки

Не само храната е от съществено значение за бързото и лесно отслабване – съдържанието на захар в напитките може значително да повлияе на усилията ви за отслабване. Газираните напитки и други напитки с добавена захар трябва да се избягват, колкото е възможно повече за постигане на най-добри резултати, както и за запазването на вече свалените килограми. Детоксът със сокове е едно от най-популярните решения, с което ще пречистите организма от токсините и ще свалите излишните килограми. Комплексните решения за подобряване на теглото, както и на вътрешното състояние са най-добрият начин, като например диетата за отслабване и детокс – 366.bg.

Добавете храни с повече протеини и фибри

Здравословната комбинация от протеини, фибри и здравословни мазнини може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване по-бързо. Протеините не само ви държат сити и доволни за по-дълго време, но също така могат да подобрят ефективността на метаболизма ви и да ви помогнат да изгорите до 100 допълнителни калории всеки ден. Богатите на белтъчини храни като боб, яйца, риба, ядки и месо са чудесни източници на този основен макронутриент. Включването на тези храни в диетата ви може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване по-бързо, а и да запазите постигнатите резултати. 

Уверете се, че пиете достатъчно вода

Ако пиете много вода, може да бъдете сигурни, че по-рядко ще изпитвате чувство на глад. Съветваме ви да пиете 1 чаша вода 30 минути преди хранене, по този начин ще се заситите със значително по-малка порция.

Подобрете качеството на съня си

Важен фактор, който влияе значително на теглото ви е именно сънят. През нощта човешкото тяло работи на пълни обороти:

  • Клетките се регенерират
  • Токсините се филтрират и отвеждат
  • Стимулира се лимфният поток

Започнете да приемате пробиотици

Пробиотиците са полезни за вашата храносмилателна система. Протеините и въглехидратите се разграждат до прости захари, които след това се абсорбират в кръвта и се използват като гориво от клетките на тялото ви. Остатъците преминават в дебелото черво, където се разграждат допълнително от чревната флора. Nature’s Way Хлорофреш Хлорофил Капки 59 ml, освен че ще извършат функцията си като пробиотик, ще ви помогнат да се погрижите за имунната си система. Имайте предвид, че при смяна на начина на живот е необходимо да се запасите с търпение, тъй като е добре процесът да бъде плавен и внимателно обмислен. Следвайки гореописаните стъпки, ще успеете да свалите излишните килограми и да запазите желаното тегло. Не забравяйте да включите любимия си спорт или дори кратка разходка навън, за да подкрепите своите усилия.

Back to top