scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Най-предпочитаните детски столчета за кола

Най-предпочитаните детски столчета за кола

Детското столче в колата е отражение на загрижеността на родителите към сигурността на децата им. Нужно е да се има предвид тяхната безопасност през цялото време, но най-вече по време на път. В скута на мама не е най-безопсно, когато става дума за возене в кола.

Детските столчета са задължителни и това е записано в закона за движение по пътищата, но въпросът как да изберат правилния продукт за тяхното мъниче продължава да вълнува родителите от години.

Столчетата варират – от 0 кг до 12-годишна възраст или 150 см, има модели и варианти за малчуганите през различните етапи на техния растеж.

детско столче за кола със система IsoFix
Удобно детско столче за кола със система IsoFix

• Детско столче от 0 до 2 години
Това, с което можете да започнете, е столче от група 0+. То обхваща периода от ражденето на бебето до 2 годинки. При тези столчета за автомобил наклона е съобразен с това, че върху гръбнака на детето не трябва да се появява натоварване. Ъгълът е около 45 градуса. Главичката не може да мърда и като цяло мъникът е добре обезопасен. Характерно при тези детски столчета е возенето с гръб по посоката на движението, което специалистите определят като много по-безопасно и препоръчително.
Педиатрите съветват родителите да не държат бебенцата повече от 2 часа в този тип столче, за да не започнат те да изпитват дискомфорт и безспокойство.
• Детско столче от 0 до 4 години
Следващото столче, на което родителите трябва да обърнат внимание, е т.нар комбинирано детско столче за кола. То е сред най-предпочитаните, защото е подходящо за деца от 0 до 4 годишна възраст или до 18 кг. Макар и по-висока, цената, на този продукт, е един вид инвестиция за в бъдеще.
Една от иновациите, при този модел комбинирани бебешки столчета, е способността им да се завъртат и в двете посоки – както с гръб, така и с лице към движението.
• Детско столче от 4 години нагоре
Третият вид столчета за кола са от 15 до 36 кг или от 4 годинки нагоре. Техните размери, разбираемо са по-големи, но и са по-тежки.

Най-изгодни като инвестиция са детските столчета, които покриват целия период от растеж на детето. Те са обозначени като 0-36 кг и имат най-много възможности за настройка. Преди да купите детското столче за автомобил се уверете, че притежава опция “сън” и дишаща материя против изпотяване.

столчета за кола с триточкови или петточкови предпазни колани
Ергономични столчета за кола с триточкови или петточкови предпазни колани.

Задължително условие, за което всички родителиче трябва да следят е сертификатът на артикула. Всяко детско столче за кола минава повече от един тест за безопасност, като първият и напълно задължителен е т.нар R44 04 – европейскийски стандарт, по който трябва да бъдат тествани всички столчета, които се продават в Европа. Всички модели, които са изминали тази проверка, са маркирани с обозначение ECE R44/03 или ECE R44/04. Този стандарт е доказателство за съответствие с Европейския Стандарт за Безопасност.

Тестът се прави при определена скорост – до 50 км в час, при челен удар, при удар отзад и при удар, водещ до преобръщане на автомобила. Целта е да се провери и докаже, че мъникът няма да изпадне и е на сигурно място в детското столче. Специалистите препоръчват покупката именно на продукт, произведен по европейски стандарт, а не по американски, въпреки че вторият вид са за деца с повече килограми и могат да се ползват по-дълго.

Ако детето надрасне височината от 150 см. и може да стои на седалката с колан, минаващ през рамото, а не през вратлето, законът позволява детското столче за кола да не се използва повече.

Най-много такива артикули с отлична цена и качество може да видите в тази категория за столчета за кола.

В Интернет може да откриете много ревюта на различни продукти за деца, например в това видео може да видите подробности за детското столче на Cybex Sirona, което дава много възможности за монтаж в колата и сигурност на детето ви.

Ако сте бъдещ или настоящ родител и имате нужда от покупка на бебешки и детски стоки и играчки, може да потърсите в Интернет, където ще откриете още много любими продукти като бебешки колички, забавления и игри, детски колела и тротинетки, игри за двора, всичко за отглеждане на бебето и дори обзавеждане за детска стая.

Източник на информация: https://ohoboho.com/

Back to top