scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Видове патерици: вижте как да изберете най-добрия модел!

Видове патерици: вижте как да изберете най-добрия модел!

Изборът на подходяща патерица е също толкова важен, колкото и изборът на партньор в живота. Е, може би не чак толкова, но е от решаващо значение да направите правилния избор на подходящия за вас тип патерица.

Перфектното прилягане ще бъде от голяма полза за лактите и подмишниците ви, тъй като те поемат по-голямата част от тежестта при ходене.

Съществуват два вида патерици, които помагат за придвижването. Факторите, които трябва да повлияят на решението ви, са стойката, удобството, силата на горната част на тялото и количеството ходене и терена, по който ще ходите.

Видове патерици на пазара

Те се разделят на подмишнични и предмишнични (или канадски патерици). Първата е аксиларната патерица, по-известна като патерица за подмишници, която прави това, което подсказва последното име, тъй като основната опора се предлага в подмишниците.

Тази средства да придвижване се използва предимно за хора с леки наранявания, които трябва да използват аксесоара само за кратък период от време, докато се възстановят.

Ето защо, ако имате травма на глезена или коляното, това е идеалният тип патерица за вас. Другият вид се наричат патерици за предмишница или канадски патерици. Това се използва повече при наранявания или заболявания, които изискват по-дълго време за възстановяване.

Продължете да четете статията, подготвена от санитарен магазин, за да научите повече за всяка от тях и да разберете как да намерите подходящите патерици за вас!

Какво представляват патериците и за какво се използват?

Патериците са вид помощни средства за краката, които служат за увеличаване на опорната база на човека. Той пренася тежестта от краката върху горната част на тялото и често се използва от хора, които не могат да използват краката си за носене на тежест (напр. при краткосрочни наранявания или увреждания през целия живот). Патериците са предназначени да поддържат тежестта на увредения крак или стъпало и да поддържат подвижността, докато се възстановявате.

За да използвате своите патерици правилно, трябва да сте сигурни, че не натоварвате пострадалия крак.

Различни видове могат да се използват за подпомагане на различни видове наранявания. Традиционните модели и патериците за предмишница са подходящи за хора с добра сила на горната част на тялото. Обикновено те се използват при наранявания на краката от тазобедрената става до стъпалото и могат да бъдат закупени от големите санитарни магазини.

Други видове, като скутери и патерици за коляно, са идеални за хора, които са получили травми под коляното.

Кога да използвате патерици?

Патериците могат да се използват за поддържане на теглото ви при възстановяване от различни бързо възстановяващи се наранявания и дългосрочни заболявания. Може да използвате патерици, когато се възстановявате от:

  • Счупен глезен;
  • Счупен крак;
  • Изкълчен глезен;
  • Стресова фрактура;
  • Увреждане или скъсване на ACL;
  • Увреждане на ахилесовото сухожилие
  • Мускулно натоварване;
  • Контузия на коляното;
  • Изкълчване на тазобедрената става;
  • Други наранявания на краката.
Back to top