scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Декоративни пана и картини – сигурен начин за мигновено освежаване на жилището

Декоративни пана и картини – сигурен начин за мигновено освежаване на жилището

За да направим жилището още по-красиво и да хармонизираме обстановката, едно от най-сполучливите решения е да заложим на украса с декоративни стенни пана. Идеите са много и особено разнообразни – можете да използвате картини, репродукции, фотоси, собственоръчно изработени пана с естествени или други материали, постери, стикери и какво ли още не. Най-хубавото е, че въпреки огромния ефект, който имат, тези декорации в повечето случаи съвсем не са скъпи и всеки би могъл да си ги позволи.

Нека обаче се вслушаме в съветите на експертите, които ще ни обяснят с какви правила е хубаво да се съобразим при декорацията на жилищата и офисите с декоративни стенни пана.

Как да създадем най-подходящата и очарователна експозиция?

Тази тема засяга няколко важни неща, например какви теми са подходящи за украса на различните жизнени пространства, в какъв ред следва да бъдат подредени паната, когато се използва повече от едно, както и най-честите грешки, които се допускат при сътворяване на експозиция за украса на жизненото пространство.

Да оживим празната стена

Ако имате някоя стена, която седи гола и неприветлива, то именно това е мястото, където можете да спретнете една очарователна експозиция от декоративни пана. Ефектът ще бъде подобен на този, който всички познаваме от посещенията в галериите. Разбира се, там специалистите са подредили всички картини по най-правилния начин.

Нека видим как да го направим и ние, за да накараме стаята да блесне в нова светлина.

Тема на картинните или другите видове стенни пана

Това е много важно. Ако искате да използвате картини, то непременно трябва да обърнете по-специално внимание на самото изображение и неговата тема. По правило, в дома имат място само картини, които предизвикват положителни емоции. Твърди се, че именно те могат да привлекат подходящата енергия в жилището. Най-популярни решения са картините, изобразяващи пейзажи – градски, селски или пък такива, с природни красоти. Те са подходящи за всяко едно помещение и с тях никога няма да сгрешите.

За какво да внимаваме при декорацията на стените с пана или картини:

Размер на паната – твърде големи декоративни пана не са подходящи за малки стаи

Цветовете на изображенията – задължително следва да подхождат на останалата цветова схема в помещението

Групирането на паната понякога може да затрудни тези от вас, които не разполагат с голям опит. Ако те са в един и същ размер, може да ги закрепите хоризонтално или вертикално. В случай, че имат различни размери, тогава групата може да бъде оформена по много различни начини. Най-добре е да изпробвате различни позиции и така да прецените коя ще бъде най-удачната.

Back to top