scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Как да освежим старите мебели?

Как да освежим старите мебели?

Независимо дали сте открили стара мебел в килера и искате да ѝ вдъхнете нов живот, или сте решили да освежите обзавеждането в дома си, но без да влагате много средства, вероятно ще имате нужда от идеи как да го направите. Затова в тази статия сме подбрали специално за вас няколко лесни и ефективни начина, по които без много усилия и средства, да върнете блясъка и красотата на вашите стари мебели. Ето как:

Четки в действие

Един от най-лесните и бюджетни начини да преобразите мебели, направени от дърво или метал, е като ги пребоядисате. Това мигновено ще възвърне свежестта им, а ако сте по-смели и решите да експериментирате с ярки цветове и комбинации, можете да създадете нестандартен и открояващ се акцент в стаята.

Преди да вземете четката и боята, уверете се, че повърхността на дървените мебели е гладка и сте свалили старата лющеща се вече боя. Ако това не е така, помогнете си с подходящите инструменти. След това идва забавната част – боядисването. Оставете мебелите да изсъхнат добре, преди да ги върнете обратно вкъщи и да ги поставите на желаното от вас място.

Променете дръжките

Ще се учудите да разберете колко голяма разлика могат да направят малките елементи като дръжките на шкафовете, било то в кухнята, холната секция или дори гардероба. Може да изберете по-ретро модели с орнаменти, или пък да заложите на модерна и изчистена матова визия в златно или черно. Добрата новина е, че в магазините за мебелен обков се продават разнообразни по вид и размери дръжки, за да откриете вариант, който най-добре ще пасне. За секцията в детската стая, може да вложите още повече въображение, като оцветите или декорирате дръжките, така че да бъдат по-интересни и забавни. Не забравяйте да включите и децата в проекта!

Мигновено освежаване с помощта на самозалепващо се фолио

Самозалепващото се фолио за мебели е още един много лесен и бърз начин да промените вида на дървените мебели вкъщи, плочките и дори кухненския плот. Този тип продукти се продават на достъпна цена,  а с тяхна помощ може да направите чудеса. Ще ги откриете с различен дизайн – от натурален, наподобяващ дърво, през различни цветни опции, до фолио с мраморен ефект.

Преобразете старата маса или шкаф, като прикриете надраскването или износването на дървото с помощта на няколко парчета фолио. Винаги сте си мечтали за мраморен кухненски плот, но подобна инвестиция би струвала скъпо, то с мраморно самозалепващо се фолио може да постигнете много сходен ефект на значително по-ниска цена.

Важно при залепването на фолиото е да бъдете внимателни и да не оставяте балончета с въздух, които могат да развалят красивия ефект.

Освежете дивана и канапетата

Меката мебел в дома е любимо място за почивка на цялото семейство, включително и на домашните любимци, което води и до поява на следи от употреба. За да освежите ъглови дивани, канапетата или каквато и да е била друга мека мебел, добра идея е да почистите насъбрали се петна и други замърсявания.

Добавянето на декоративни възглавници в контрастиращ цвят, а също и на меки одеяла, може значително да промени начина, по който дивана изглежда и да го направи още по-комфортен.

В случай, че “направи си сам” проектите не са нещо, с което бихте се захванали, то не забравяйте, че може да поръчате мебели онлайн по всяко време.

Back to top