scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Днес не можем без мобилна версия на сайта

Днес не можем без мобилна версия на сайта

Когато се решите на важната стъпка да поръчате на професионалисти изработка на сайт, който да разработвате за своите цели, не бива да забравяте, че възхода на мобилните технологии отдавна вече касае пряко и Интернет. Всеки уважаващ себе си уеб сайт днес задължително трябва да притежава мобилна версия ако иска да е конкурентноспособен, атрактивен и удобен за работа винаги и навсякъде.

Достъпът на интернет през смартфона, таблета, айфона и айпада доведе с бързи темпове и тенденцията все повече и повече потребители да сърфират в интернет именно през мобилните си телефони, защото така е по-бързо, лесно и удобно и няма ограничение за място или обем на устройството, така както при компютъра.
Така вече всеки един уеб сайт, който няма своя мобилна версия, бързо остава на заден план спрямо мобилната си конкуренция. Това е от особено голямо значение и за онлайн магазините, които съществуват в силно конкурентна среда.

Самата мобилна версия на сайта е пряко свързана с размера и резолюцията на телефонните дисплеи, сравнени с дисплеите на компютрите. Те резонно са по-малки от тях и се нуждаем от специфични промени във визуални структури, навигации и визуализация, за да може Интернет страницата да се отваря ефикасно навсякъде, на всяко устройство. Мобилната версия на сайта прави възможно това благодарение на мобилния дизайн на сайта, който чрез нея става много по-достъпен, лесен за работа и сърфиране, практичен за търсене и публикуване на информация, новини или оферти, за продаване и пазаруване.

Ако погледнем статистическите данни, в страната днес работят от 1 до 2,5 милиона мобилни устройства, като бройката постоянно нараства, а устройствата стават все по-високотехнологични. Визията на специалистите в това отношение е, че потребителите ще влизат в Интернет все по-често и повече именно през смартфоните си, през айфони, таблети, айпади и айфони и резонно ще пазаруват по-често именно през тях.

Водещата търсеща интернет машина Google цитира допитване, според което потребителите все по-масово използват мобилните си устройства за сърфиране в мрежата, а в същото време мнозинството от компаниите, които работят в Интернет, все още нямат своя собствена мобилна интернет страница. Това според специалистите е голям минус, тъй като именно пред смартфона или таблета информацията, стоките и услугите стигат най-лесно, универсално, удобно и бързодостъпно до потребителите, където и да се намират те, а не позиционирани да речем в дома или в офиса си. Оттам и изводите, че е повече от наложително малките и средни бизнеси да се сдобият бързо с мобилни версии на сайтовете си, за да бъдат конкурентноспособни на огромния пазар на стоки и услуги в глобалната мрежа. Мобилните версии на сайтовете имат и опции, чрез които системите за разпознаване локализират всяко влизане в стандартните сайтове през телефон и го пренасочва към мобилния сайт за части от секундата.

Два са начините да стане един сайт мобилен – чрез изработка на мобилни сайтове или чрез мобилните приложения, като практиката сочи, че бъдещето в това отношение е точно в изработката на мобилни сайтове.

Самият мобилен сайт е по-лек, адаптиран и оптимизиран вариант на стандартния оригинален сайт и чрез него се работи основно през мобилни устройства и то без никакви проблеми. Тя е с лесна и удобна навигация, подходяща резолюция, бърза е за работа и за ориентиране в страницата. Шрифтове, визуализации, текст, лого – всичко излиза на дисплея осъразмерено, докато ако не притежавате мобилна версия ,сайтът ви ще стои зле на екрана на мобилния телефон или таблета.

Мобилната версия на сайта се прави чрез строго специфични HTML и CSS програмирания и програмен код, достъпни за уменията и опита на специалистите. Тя се тества задължително на два пъти преди мобилния сайт да заработи ефективно.

Затова, ако все още обмисляте да поръчате изработка на сайт, не забравяйте, че е силно препоръчително той да има своя модерна, функционална и практична мобилна версия.

Leave a Reply

Back to top