scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Седем съвета как да изберем добър монитор

Седем съвета как да изберем добър монитор

Ако е чудите как да изберете монитор, който да отговаря на вашите изисквания за качество, дизайн и производителност то ние ще ви дадем пет съвета, които се надяваме да вземете предвид когато отидете до магазина или шоурума на някоя фирма за компютърна техника.

Като начало е важно да сте наясно с това, за какво най-вече ще използвате монитора. Ако имате професионална нужда от качествен монитор и той ще бъде пригоден по-скоро за работа то тогава можете да спестите от екстри като вградени тон колони, специални ефекти, джаджи като тв тунери и тем подобни. По-скоро заложете на качеството на картината, вида на матрицата /за предпочитане IPS матрица или нейна разновидност/, липса на ШИМ за вашето здраве и екстри като пивот /възможност за завъртане на 180 градуса/. Колкото и да е странно, но повечето такива екстри могат да ви осигурят единствено мониторите втора употреба. Това е и мнението на една от фирмите, с които се свързахме за повече информация – Интерсервиз-20, известни като бутик за компютърна техника втора ръка.

Ако пък търсите монитор за игри и забавления, то по-добре да приготвите достатъчно пари за да намерите подходящото за вас решение и спокойно може да вземете нов монитор от нисък или среден клас.

Ето ги и съветите на специалистите от Интерсервиз-20 за избор на професионален употребяван монитор:

Как да изберем монитор втора ръка

1. Преценете за какво ще използвате монитора и какви са вашите първостепенни нужди: за дизайн, за фотообработка, голям екран за 3D или видеорендиране.
2. Според приоритетните ви нужди изберете втора ръка монитор от водещ производител като DELL, HP, EIZO, LENOVO, Fujitsu, NEC и други.
3. Проверете параметрите на избрания от вас монитор като спектър на цветовия обхват, време за реакция, равномерност на подсветката, качествена матрица IPS или PVA
4. Прегледайте потребителските мнения по форумите и тяхното мнение за избрания от вас модел.
5. Коментирайте покупката на избрания от вас монитор 2ра ръка с продавач консултанта, като дискутирайте конкретни параметри като гаранция, амортизация на дисплея, отработени часове, външен вид и т.н.
6. Не пестете пари от марката. Вземете монитор на известен производител с дълга гаранция и сертификат за качество.
7. Търсете монитори, които освен красивият външен дизайн ще предложат и защита на вашето зрение, защото то е от изключителна важно за всеки жив човек. Избягвайте модели, които трептят заради т.нар ШИМ – широко импулсна модулация. Това може да повреди очите ви в дългосрочен план.

Това бяха седем кратки но състоятелни съвета от Интерсервиз-20, за това как да изберете добър монитор втора употреба за работа или удоволствие. Разбира се както започнахме статията така и ще я завършим тъй като при покупката на монитори трябва да знаем, че най-важния фактор е именно това за какво ще ги ползваме. Ако вече имате достатъчно информация може да погледнете в тази категория, където ще откриете повече от 10 доста добри попадения употребявани монитори: http://www.is20-bg.com/vtora-ryka/monitori-vtora-upotreba/

От настоящите седем съвета си личи, че ние искаме да провокираме у вас именно онази равносметка за това дали избрания монитор ще бъде сложен в кантората, студиото за дизайн и фотография или ще се употребява от всички вкъщи за най-разнообразни цели като браузване и мултимедия.

Ако смятате, че монитора ще бъде използван и за различни цели освен професионалните такива то по-добре се спрете на мултифункционален вариант предлагащ добри възможности както за работа така и за забавления.

Leave a Reply

Back to top