scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Среброто, което не остава незабелязано

Среброто, което не остава незабелязано

Среброто е метал, който заема значително място в света на бижутата. Освен че се използва, за да се смесва със злато, то е и предпочитан метал за направата на мъжки и дамски сребърни бижута, произведения на изкуството, прибори, съдове, аксесоари, бутикови марки часовници и слънчеви очила, дори мебели.

Днес среброто е значително по-достъпно за широк кръг от хора, тъй като се продава на доста по-ниски цени за грам от златото, така че почитателите на бижутата, могат да си позволят почти всичко, което ги е впечатлило. Например между цената на сребърен пръстен и такъв от злато може да достигне няколко десетки, а дори и стотици пъти разлика. Ако сте почитател на сребърните бижута, вижте в сайта на Магазини Гранат http://www.magazinigranat.com/silver-jewelry, където ще откриете голямо разнообразие от сребърни украшения на чудесни цени.

Пръстен от сребро е по-евтин

Преди векове обаче съвсем не е било така.

Първите производители на сребро са древните египтяни, през V хилядолетие пр. н. ера и за цели три хилядолетия то е било по-ценно от златото.

Възможностите за обработване на сребро са много и този метал е сред предпочитаните за ювелири и майстори на рамки за картини, орнаменти и аксесоари, както в древността, така и днес.

Някои от най-красивите авторски бижута са именно сребърни, отново поради лесната обработка на този мек и ковък метал. Бялото сребро е не само изгодно като цена, но и се съчетава с всякакви други аксесоари и цветове, включително с жълтия цвят на златото. Накитите, които са предпочитани за ежедневието по начало трябва да бъдат по-семпли и да не са прекалено скъпи, така че именно сребърни пръстени и сребърни обеци могат да ви красят по всяко време, без да се притеснявате за тяхната естетика, поддръжка и дълготрайност.

Според информация, предоставена ни от Магазини Гранат, среброто действително е изключително издръжливо и за дълго време бижутата от сребро могат да имат отличен външен вид и никакви следи от носене. Разбира се, въпреки това трябва да се има предвид, че среброто е твърде мек метал и по конструкцията на вашите пръстени, гривни и други сребърни бижута може да се забележат следи от натиск, драскотини и леки деформации.

Това е неизбежно, ако носите продължително бижутата си и извършвате различни дейности.

Ще забележите, че вашите сребърни бижута се почистват лесно в домашни условия, но ако не искате да рискувате сами да го направите, можете да предоставите тази дейност на бижутер. Той ще използва специална паста и мека кърпа, с които ще придаде блясък и чист вид на всяко бижу.

Leave a Reply

Back to top