scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Топ 4 на големите заблуди, свързани със страха от зъболекар

Топ 4 на големите заблуди, свързани със страха от зъболекар

Няма човек, на който да не му се наложи да посети своя стоматолог. Това не е повод за притеснение, а точно обратното. Когато държим здравето си под контрол, би трябвало да изпитваме нищо по–малко от удовлетворение. Обикновено подобни ангажименти обаче са съпроводени със значителни на брой притеснения.

До какво води стресът?

Излишното напрежение и отлагане на неизбежното не носят никаква полза. Не рядко се случва да изпадаме в заблуди, които водят до допълнително опъване на нервите и преекспониране на реалната ситуация.

Ето няколко често срещани такива, които нарушават душевния ни покой безмилостно и ненужно:

Болка

Не напразно започваме с тази неприятна част. Ако вие не принадлежите от съсловието на смелите непукисти, вероятно смятате, че задължително условие, съпровождащо сядането на зъболекарския стол, е болката. Нищо подобно! Тази отживелица отдавна не важи. Модерните технологични постижения и още по–напредналите медикаменти не биха позволили рутинната манипулация (а дори и при сериозни такива) да е съпроводена от дискомфорт.

Никой не обича да си нарушава спокойствието. Ако това е основното, което ви притеснява, забравете го и смело запазете час.

Глад

В недалечното минало, почти всяка една манипулация ни обричаше на безкрайни часове, в които трябваше да спазваме не едно условие. Включително и въздържанието от хранене. Било то след поставянето на лекарство или новопридобита пломба, а и поради много други причини, ястията се оказваха табу след посещението при стоматолога.

Вече не бива да се тревожите за такива последици. Този период е скъсен до минимум, благодарение на иновативните техники, които се използват при лечението на скъпоценните ни зъби.

Безкрайно дълги процедури

Бързите манипулации вече не са тайна за никого. Не е нужно да си отделяте цял ден дори за елементарна процедура. Това отново е възможно с помощта на модерната техника. Не само оптимизираните графици, но също бързодействащите препарати и материали са от значение за незабавното извършване на услугите.

Неприятна обстановка

Луксът и комфортът в модерните зъболекарски кабинети няма да ви накарат да се чувствате по–различно, отколкото в нормален салон за разкрасяване. Макар процедурите да са далеч по–сериозни от сдобиване с нова прическа, това не е причина или условие за неприятно прекарано време. Дори и при лечението на зъб (а може би именно тогава) удобството трябва да е неделима част от кабинета, който сте избрали. И ако това ви се струва фантазия, лесният начин да се уверите във фактите е посещението при доктор Софиен Риахи. Естетична, дигитална и максимално неинвазивна стоматологична помощ. След това не ви остава друго, освен спокойни и с позитивна нагласа да се погрижите за здравето си.

Back to top