scutece.info

Най-маниашките неща от нета

Материали за смартфон протектори и техните предимства

Материали за смартфон протектори и техните предимства

Стъкло

Изборът на правилния протектор за смартфон може да бъде трудна задача. Важно е да вземете предвид няколко фактора, преди да направите покупка.

Най-добре е да вземете протектор, който е подходящ за вашия модел смартфон. Това ще ви помогне да избегнете повреда на екрана и да намалите разходите. Това също ви помага да поддържате телефона си в добра форма за по-дълъг период от време.

Има много протектори за екрана, от които да избирате. Всеки протектор ще включва различен набор от функции. Някои от по-популярните включват покрития против пръстови отпечатъци, по-ясен екран и облицовки против прах.

Когато избирате протектор за смартфон, трябва да имате предвид и вида на материала, от който е изработен. Закаленото стъкло е популярен вариант. Той е по-твърд и по-дебел от пластмасата и предлага най-добрата защита. Освен това осигурява по-добра чувствителност на допир и подобрена яснота на изображението. Освен това е по-лесно за инсталиране и премахване.

Материали за смартфон протектори и техните предимства - стъкло

Добра идея е да намерите протектор с олеофобни покрития, които помагат да отблъснете мазнината от пръстите си. Тези покрития също ще помогнат за предотвратяване на драскотини от мръсотия и други чужди предмети.

Друг начин да се уверите, че екранът на вашия телефон е безопасен, е да вземете протектор с висока степен на устойчивост на удар. Това е особено важно за хора, които използват своя смартфон в различни среди. Хората, които работят на открито, например, трябва да обмислят закупуването на здрав модел.

Трябва също да потърсите модел, който има олеофобно нано покритие. Това ще гарантира, че ноктите ви няма да надраскат екрана. Добрият протектор на екрана също ще има коефициент на пропускливост от поне деветдесет процента.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид при избора на протектор за смартфон е размерът на екрана. Можете да закупите протектор за екрана, който ще покрие само част от екрана на телефона ви, но е най-добре да вземете модел с пълно покритие.

Най-добрият протектор на екрана също ще може да предотврати надраскване. Това се постига най-добре, като се уверите, че следвате указанията и инструкциите, предоставени с продукта.

TPU

TPU (от английски Thermoplastic Polyurethane) е вид полиуретанова пластмаса, която има много приложения, включително и протектори за телефони.

Използването на TPU протектор за смартфон е чудесен начин да защитите устройството си от надраскване и удари. Това е и по-екологичен вариант. Материалът е направен от рециклирани материали и има по-нисък въглероден отпечатък от първичните материали. Също така е много по-издръжлив от PET пластмасата, която е често срещан материал, използван в калъфите за мобилни телефони.

Освен че е екологично чист, TPU е и издръжлив и устойчив на течности. Има устойчивост на масло и мазнини, което го прави идеален за използване в калъф за мобилен телефон.

TPU също има добро количество еластичност, което е фактор за способността му да абсорбира удари. Също така е устойчив на абразия и е прозрачен. Това му позволява да предпази повърхността на вашия телефон, без да добавя допълнителен обем. Освен това има висока якост на опън, което му позволява да предпази телефона ви от удари.

Материали за смартфон протектори и техните предимства - TPU

Въпреки че TPU е отличен материал за калъфи за мобилни телефони, той не е непременно най-добрият избор. PET е по-евтин и по-лек, но е и малко по-малко издръжлив. Освен това няма способността за самовъзстановяване на TPU. Това означава, че малките драскотини ще заздравеят бавно. В допълнение, PET протекторите за екран са по-малко забележими, което е полезно, ако искате да поддържате устройството си в най-добрия вид.

Друг вариант е да използвате течни фолиа за защита на екрана. Тези фолиа са по-лесни за поставяне и използване от PET фолиата, но не осигуряват същата гладкост като закаленото стъкло. Освен това са по-малко устойчиви на надраскване.

Независимо какъв вид протектор за смартфон изберете, важно е да изберете такъв, който е достъпен и осигурява най-добрата защита при удар. TPU протекторите за екран са добър избор за смартфони с извити ръбове. Те ще осигурят най-добрата защита, без да добавят твърде много обем.

На пазара ще откриете огромно разнообразие от различни продукти за предпазване на вашия телефон. Например, Mlgroup предлагат за смартфони протектори, които ще ги защитят изцяло, а и са на добра цена.

Back to top